Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαριάς: Υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει σε κάθε χώρα να πάρει χρηματοδότηση απ’ τη δική της κεντρική τράπεζα

Μαριάς: Υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει σε κάθε χώρα να πάρει χρηματοδότηση απ’ τη δική της κεντρική τράπεζα
«Χρειάζεται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το ζήτημα της Ελλάδας»
«Υπάρχει κανονισμός που επιτρέπει σε κάθε χώρα να πάρει χρηματοδότηση απ’ τη δική της κεντρική τράπεζα», ανέφερε, από το ραδιόφωνο του Alpha, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, κ. Νότης Μαριάς, προσθέτοντας ότι αυτός ο κανονισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλίσει την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ.
Ο ίδιος τόνισε ότι θα υποβάλει σχετικό αίτημα, για χρηματοδότηση από την ΤτΕ, στο οποίο θα κληθεί νε απαντήσει ο διοικητής κ. Στουρνάρας.
Τόσο η Σλοβενία, όσο και η Αυστρία πήραν δάνειο από την κεντρική τους τράπεζα και πλήρωσαν του ΔΝΤ, γνωστοποίησε ο κ. Μαριάς, ο οποίος ανέφερε πως ο κ. Στουρνάρας μπορεί να ρωτήσει και τον διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi για αυτή τη δυνατότητα.
Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής σχολίασε πως «παρά τις καλές προθέσεις, ο κ. Τσίπρας παραπέμπεται εκ νέου στους θεσμούς», συμπληρώνοντας πως «επιστρέφουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε».
«Χρειάζεται μια ξεκάθαρη τοποθέτηση Τσίπρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το ζήτημα της Ελλάδας», υποστήριξε ο κ. Μαριάς, ενώ κατά την άποψή του, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα έπρεπε «να ζητήσει μια έκτακτη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης και να πάει με 2-3 φακέλους να μιλήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης