Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Συμφωνία εντός 10 ημερών – Θα ανταποκριθούμε σε όλες τις πληρωμές του Ιουνίου

Σακελλαρίδης: Συμφωνία εντός 10 ημερών – Θα ανταποκριθούμε σε όλες τις πληρωμές του Ιουνίου
Ώριμες οι συνθήκες για να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους – δανειστές εντός των επόμενων δέκα ημερών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί σε όλες τις πληρωμές του Ιουνίου.
«Οι συνθήκες είναι ώριμες, ώστε να κλείσει η συμφωνία εντός Μαΐου» υπογράμμισε με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σακελλαρίδης, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν υπαναχωρεί.
«Η κυβέρνηση έχει εκλεγεί στη βάση μιας συγκεκριμένης λαϊκής εντολής» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν  υπάρχει θέμα μείωσης των συντάξεων.
Αναφορικά με τον ΦΠΑ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή μία αύξηση που εντείνει τη λιτότητα με τρόπο κοινωνικά άδικο ενώ είπε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εταίρων για αύξηση του ΦΠΑ στον τομέα της ενέργειας στο 23%.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η πρόταση της κυβέρνησης περιλαμβάνει την καθιέρωση τριών συντελεστών (7%, 11% και 22%), ενώ οι θεσμοί αντιπροτείνουν την καθιέρωση δύο συντελεστών (11% και 22%), κάτι που όπως είπε, η κυβέρνηση απορρίπτει «απολύτως».
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Mega διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung που ισχυρίζεται ότι η ΕΕ εξετάζει την επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα έως το φθινόπωρο.
«Δεν υπάρχει πρόταση για επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος ούτε από εμας, ούτε από τους εταίρους.
Αυτό το γράφει μόνο η συγκεκριμένη εφημερίδα», είπε ο κ.Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρρνηση συζητά με την Ευρώπη για μια «μακροπρόθεσμη συμφωνία που θα δώσει πίστωση χρόνου, που θα ξεκλειδώσει την οικονομία για ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα, όχι για έναν μήνα ή ένα τετράμηνο».
Ο κ.Σακελλαρίδης αναφερόμενος στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Angela Merkel και τον Francois Hollande τόνισε ότι «βούληση και των δύο είναι να υπάρξει συμφωνία.
Θα εργαστούν ώστε να υπάρξει οριστική λύση.
Μπορεί να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, αλλά η κυβέρνηση έχει τεκμηριωμένες θέσεις και αισιοδοξούμε».

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης