Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρονοδιάγραμμα για συμφωνία εντός 10 ημερών ζήτησε από Merkel - Hollande ο Αλέξης Τσίπρας

Χρονοδιάγραμμα για συμφωνία εντός 10 ημερών ζήτησε από Merkel - Hollande ο Αλέξης Τσίπρας
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας 
(upd5) Τη δυνατότητα εξασφάλισης ενός χρονοδιαγράμματος για την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων 10 ημερών εξέτασαν απόψε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, η Angela Merkel και ο Francois Hollande.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας αποτίμησαν την πρόοδο των ελληνικών διαπραγματεύσεων, ενώ εξέτασαν τις προοπτικές για την επίτευξη συμφωνίας έως τα τέλη Μαΐου ή - το αργότερο - τις αρχές Ιουλίου.
Εκ μέρους της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να αξίωσε την εξασφάλιση μίας θετικής δήλωσης προόδου, η οποία θα επιταχύνει τις τεχνικής φύσεως διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας διεκδίκησε την κατάρτιση ενός χρονοδιαγράμματος, το οποίο θα προβλέπει την επίτευξη συμφωνίας εντός των επόμενων 10 ημερών.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να αξίωσε τη σύγκληση ενός έκτακτου Eurogroup την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη γερμανική πλευρά, ο εκπρόσωπος του Βερολίνου ανακοίνωσε πως η αποψινή συνάντηση εστίασε στην επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας.
Όπως εξήγησε, οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό κλίμα και αποδείχθηκαν εποικοδομητικές.
«Οι πιστωτές θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά» συμπλήρωσε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε πως οι τρεις ηγέτες θα διατηρήσουν στενή επαφή και τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται πως των επαφών με τον Αλέξη Τσίπρα προηγήθηκε κατ' ιδίαν ολιγόλεπτη συνάντηση του Γάλλου προέδρου με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Στην τριμερή συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους συνομιλητές του την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group.
«Έχουμε την αίσθηση ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος και αυτό τους εκθέσαμε» επισήμαναν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στις συζητήσεις του Brussels Group αποτελεί ο ΦΠΑ, καθώς Ελλάδα και θεσμοί διαθέτουν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.
Πάντως, ο χρόνος κυλάει αμείλικτα, καθώς οι αποπληρωμές του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου πιέζουν ασφυκτικά την ελληνική κυβέρνηση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης