Τελευταία Νέα
Πολιτική

Handelsblatt: Προ των πυλών το «Varoufexit» - Μετρημένες οι ημέρες του Βαρουφάκη

Handelsblatt: Προ των πυλών το «Varoufexit» - Μετρημένες οι ημέρες του Βαρουφάκη
Για «Riga Gate» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στην ηχογράφηση του Eurogroup της Ρίγας από τον κ.Βαρουφάκη
Την εκτίμηση ότι είναι προ των πυλών το «Varoufexit» διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία υπογραμμίζει ότι οι ημέρες του Γ. Βαρουφάκη ως υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας είναι μετρημένες.
Το δημοσίευμα της Handelsblatt αναφέρεται στην αποκάλυψη που φέρεται να έκανε ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, σύμφωνα με την οποία έχει ηχογραφήσει τις συνομιλίες που είχε στο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, όπου σύμφωνα με το διεθνή Τύπο, βρέθηκε στο στόχαστρο των Ευρωπαίων συναδέλφων του.
Σύμφωνα με τους New York Times ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ υποστήριξε πως ηχογράφησε τις συνομιλίες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να τις δημοσιοποιήσει για λόγους εμπιστευτικότητας.
Η Handelsblatt κάνει λόγο για «Riga Gate», διερωτάται αν ο κ.Βαρουφάκης έχει ηχογραφήσει και άλλες συνεδριάσεις του Eurogroup και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι του θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο τι θα λένε πλέον ενώπιον του.
«Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολα θα μπορεί να κρατηθεί στο πόστο του», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η οποία αφού σχολιάζει ότι οι σχέσεις του με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του είναι ήδη πάρα πολύ κακές, εκτιμά ότι οι ημέρες του Γ. Βαρουφάκη είναι μετρημένες στο υπουργείο Οικονμικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης