Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση μισθοί και συντάξεις - Σε δεύτερη μοίρα η πληρωμή του ΔΝΤ

Βαρουφάκης: Προτεραιότητα για την κυβέρνηση μισθοί και συντάξεις - Σε δεύτερη μοίρα η πληρωμή του ΔΝΤ
«Yπάρχει αρκετός κοινός τόπος με τους δανειστές»
Προτεραιότητα στην καταβολή μισθών και συντάξεων έδωσε για ακόμη μία φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθιστώντας πιθανή την μη καταβολή των δόσεων του Ιουνίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ειδικότερα, μιλώντας στο βρετανικό «Channel 4» και το δημοσιογράφο Paul Mason, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως για την ελληνική κυβέρνηση προτεραιότητα συνιστά η καταβολή μισθών - συντάξεων και όχι η αποπληρωμή του ΔΝΤ.
«Εάν έχουμε χρήματα να αποπληρώσουμε τόσο το ΔΝΤ, όσο τους μισθούς - συντάξεις, τότε θα είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Εάν όμως, τα χρήματα δεν επαρκούν και για τα δύο, τότε προτεραιότητα έχουν οι μισθοί και οι συντάξεις» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του, διαμηνύοντας πως «υπάρχει αρκετός κοινός τόπος με τους δανειστές».
Νωρίτερα άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε εφικτή την επίτευξη συμφωνίας έως τις αρχές Ιουνίου.
Η Αθήνα ελπίζει σε συμφωνία με τους δανειστές έως τις αρχές Ιουνίου", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.
Ο υπουργός εξέφρασε, ταυτόχρονα, την πεποίθηση πως το ΔΝΤ δεν αναμένεται να θελήσει να συμμετάσχει στη συμφωνία που θα επιτευχθεί για την Ελλάδα, στη μετά τον Ιούνιο εποχή.
Είμαστε ιδιαίτερα ευλύγιστοι αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται στο Brussels Group σχετικά με τον ΦΠΑ, τόνισε, για να προσθέσει πως η ελληνική πλευρά έχει και plan B και plan C για τον ΦΠΑ, τα οποία είναι λελογισμένα.
Η πρόταση που καταθέσαμε για τον ΦΠΑ είναι εξόχως υπεύθυνη, αναπτυξιακή, καταπολεμά τη γραφειοκρατία και δίνει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις και το δημόσιο να οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης.
"Οι θεσμοί μας λένε εδώ και χρόνια ότι είναι σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των φορολογικών συντελεστών του ΦΠΑ. Οι αντιδράσεις ήταν θετικές.
Μακάρι να μπορούσαμε ψυχρά, τεχνοκρατικά και εμπειρικά να προχωρήσουμε σε συμφωνία.
Υπάρχουν πολιτικές διαστάσεις που εμποδίζουν την τεχνοκρατική αυτή διευθέτηση", υποστήριξε επίσης ο υπουργός.
Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε πιο πολύ από το να κλείσουμε μια συμφωνία και να λειτουργήσουμε ως κανονική χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης