Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Είμαστε στο παρά πέντε της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Είμαστε στο παρά πέντε της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί η συμφωνία από τους βουλευτές του τόνισε ο κ.Κουβέλης
Την εκτίμηση ότι είμαστε στο παρά πέντε μιας συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει πολιτικά το ενδεχόμενο να μην ψηφιστεί η επικείμενη συμφωνία στη Βουλή από τους βουλευτές του, αλλά να «περάσει» από τα άλλα κόμματα.
«Η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ με τη σταδιακή απαγκίστρωση που επιχειρεί.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προωθηθεί η συμφωνία η οποία θα βάλει τη χώρα στην κανονικότητα» είπε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος προέβλεψε ότι θα συναφθούν δύο συμφωνίες.
Η μια θα αφορά τις άμεσες ανελαστικές υποχρεώσεις  της χώρας μέσα στον Ιούνιο και η δεύτερη θα είναι μία μεγάλη, συνολική συμφωνία.
«Βρισκόμαστε στο παρά πέντε για να κλείσει η τελική συμφωνία» τόνισε ο κ.Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι οι εταίροι δεν έχουν πρόσχημα να επιμένουν στις περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά
Όπως είπε, η επιμονή των εταίρων στο συγκεκριμένο θέμα οφείλεται σε πολιτικοιδεολογικές αντιλήψεις και χαρακτήρισε πολλές απαιτήσεις των δανειστών ανελαστικές και άσχετες με τα πραγματικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα του ασφαλιστικού πρόκειται να ανοίξει με την τελική συμφωνία και εκτίμησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που εκπόνησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεφάρμοστο στην παρούσα φάση.
«Η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για διαπραγμάτευση και συμβιβασμό εντός της ευρωζώνης και όχι εντολή για ρήξη και ως εκ τούτου δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα» τόνισε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος απάντησε αρνητικά στο ερώτημα εάν έχει μετανιώσει για την καταψήφιση του Σταύρου Δήμα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη ΔΗΜΑΡ.
Όπως είπε, η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης