Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Λύση δειλίας η προσφυγή σε δημοψήφισμα - «Όχι» σε κυβέρνηση συνασπισμού

Θεοδωράκης: Λύση δειλίας η προσφυγή σε δημοψήφισμα - «Όχι» σε κυβέρνηση συνασπισμού
"Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις"
«Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μια συμφωνία και εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πολιτικός σημείωσε πως αν η παρούσα κυβέρνηση δε μπορεί να υλοποιήσει τις αποφάσεις που πρέπει γιατί μπορεί να μην τη στηρίζουν όλοι οι βουλευτές της, τότε θα πρέπει να οδηγηθεί σε νέες εκλογές.
Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη εν γένει. Δεν θέλω να σκέφτομαι αυτή την προοπτική, τόνισε χαρακτηριστικά.
«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα είναι μια πολύ κακή εξέλιξη για τη χώρα μου και, νομίζω, για την Ευρώπη εν γένει. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα δεν μπορεί να κυβερνηθεί από κυβερνήσεις συνασπισμού, γιατί αυτό δημιουργεί μια προσέγγιση του τύπου ‘Ας μην κάνουμε τίποτα. Είμαστε μαζί κι αυτό είναι αρκετό’.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται τόλμη, ικανότητα και ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό χρειάζεται η χώρα και το Ποτάμι έχει αποδείξει ότι συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία» εξήγησε.
Επίσης, ο πρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε λύση δειλίας την προσφυγή σε ένα δημοψήφισμα.
«Οι ηγέτες πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις που χρειάζεται η χώρα τους. Αν η κυβέρνηση φοβάται να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί μπορεί να μην τη στηρίζουν όλοι οι βουλευτές της, πρέπει να κάνει νέες εκλογές. Δεν θέλουμε ένα τέτοιο σενάριο, αλλά θα ήταν η μόνη λύση αν η κυβέρνηση οδηγηθεί σε νεκρό σημείο» τόνισε καταλήγοντας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης