Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα ήταν καλύτερα εάν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο ευρώ - Εντός ημερών η συμφωνία

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Θα ήταν καλύτερα εάν η Ελλάδα δεν είχε μπει στο ευρώ - Εντός ημερών η συμφωνία
Δεν έχουμε λαϊκή εντολή για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη πως τα πράγματα για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εάν έμενε στη δραχμή και δεν είχε μπει στο ευρώ εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm, ο κ.Χρυσόγονος υποστήριξε ότι αν και δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για έξοδο της χώρας από το ευρώ, τόνισε πως «εάν η Ελλάδα έμενε στη δραχμή και δεν είχε μπει στο ευρώ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».
Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «το λεγόμενο κείμενο Juncker θα παρείχε μια προσωρινή λύση για συμφωνία – γέφυρα».
«Είναι μια κεντρική ιδέα που θα μπορούσε να δουλευτεί από την πλευρά της ελληνικής πλευράς» τόνισε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος υποστήριξε πως «αν μπορέσει να γίνει μια συμφωνία που θα βγάζει έξω το ΔΝΤ και τις απαιτήσεις του και άφηνε μέσα τους άλλους θεσμούς, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».
Επιπλέον, ο κ.Χρυσόγονος τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση για τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που χρωστά η χώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της ΕΚΤ από την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων.
Παράλληλα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών λέγοντας πως το χειρότερο θα ήταν η χώρα να οδηγηθεί σε ένα ατύχημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης