Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τη λύση του μεταναστευτικού με δυτικές πολιτικές εξαίρει ο Ν. Κοτζιάς (ΥΠΕΞ)

Τη λύση του μεταναστευτικού με δυτικές πολιτικές εξαίρει ο Ν. Κοτζιάς (ΥΠΕΞ)
"Τα κύματα των προσφύγων ενδέχεται να φτάσουν σωρευτικά τα 20 εκατομμύρια"
Τη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος της Ευρώπης με «δυτικές πολιτικές και μέτρα συνεργασίας» εξήρε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιάς.
Ειδικότερα, στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε πως τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το εν λόγω ζήτημα η Ευρώπη.
Το ζήτημα, όπως εξήγησε, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με «δυτικές πολιτικές και μέτρα συνεργασίας», χωρίς «στρατιωτικοποίηση της Ένωσης».
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη, οι εν λόγω πολιτικές να μην επικεντρωθούν μόνο στον άξονα Ιταλία - Λιβύη, αλλά να αφορούν και την ευρύτερη περιοχή, καθώς στην αντίθετη περίπτωση ενδέχεται να αυξηθεί η πίεση στις ανατολικές οδούς, αλλά και να προκληθεί αποσταθεροποίηση σε κράτη όπως η Αίγυπτος.
Πάντως, προειδοποίησε για τον κίνδυνο τα κύματα των προσφύγων να φτάσουν σωρευτικά τα 20 εκατομμύρια.
Ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε πως τα ζητήματα διάσωσης πρέπει να παραμείνουν υπό την εποπτεία των εθνικών διοικήσεων, ενώ όσον αφορά τη συμμετοχή άλλων Οργανισμών, αυτή θα πρέπει να γίνεται κάτω από σαφείς όρους και προϋποθέσεις, στις οποίες θα είναι όλοι σύμφωνοι.
Σχετικά με τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, ο υπουργός ανέφερε ότι στη σύντομη συζήτηση που διεξήχθη στο Συμβούλιο, τονίστηκε πως τα πρόσφατα γεγονότα αποτελούν παράγοντα ανησυχίας για ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης