Τελευταία Νέα
Πολιτική

Akinci (ηγέτης Τουρκοκυπρίων): Μελλοντικοί συνέταιροι και όχι εχθροί οι Ελληνοκύπριοι

Akinci (ηγέτης Τουρκοκυπρίων): Μελλοντικοί συνέταιροι και όχι εχθροί οι Ελληνοκύπριοι
«Πιστεύω ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο»
Ως μελλοντικούς συνεταίρους και όχι εχθρούς έχει επιλέξει να βλέπει του Ελληνοκύπριους ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Mustafa Akıncı, σύμφωνα με δηλώσεις του.
Συγκεκριμένα, τόνισε πως «η προσέγγιση δεν είναι να βλέπετε αυτόν που είναι απέναντί σας ως εχθρό, αλλά ως συνέταιρο του μέλλοντος», ενώ πρόσθεσε πως «αυτό είναι η δική μας άποψη και είναι πάρα πολύ σημαντικό».
«Είναι η πιο σημαντική αναγκαιότητα να βλέπουμε από την αρχή τον άλλο ως εταίρο μας», επεσήμανε στη συνέχεια ο Akinci, σημειώνοντας πως «χωρίς να αποξενώνουμε τον άλλον θα ζήσουμε μαζί σε αυτά τα χώματα, θα μοιραστούμε μαζί τα αγαθά αυτού του νησιού και για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και φωτεινότερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές».
Οι προσπάθειες που γίνονται είναι για τις νέες γενιές, ανέφερε στη συνέχεια ο τουρκοκύπριος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος είναι οι νέες γενιές να μπορέσουν να έχουν ένα ευτυχισμένο μέλλον σε αυτόν τον τόπο, να μοιραστούν την ειρήνη, τα αγαθά και τις ομορφιές αυτού του τόπου.
«Μέσα σε αυτή την αντίληψη πιστεύω ότι το μέλλον μας θα είναι καλύτερο», κατέληξε ο Akinci, ο οποίος συναντήθηκε δεύτερη φορά με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη και άρχισαν και επίσημα οι συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης