Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης στην Die Zeit: Λάθος συναγερμός το Grexit - Πραγματική απειλή το Brexit

Παπαδημούλης στην Die Zeit: Λάθος συναγερμός το Grexit - Πραγματική απειλή το Brexit
«David Cameron, η Ευρώπη σε χρειάζεται»
Έκκληση προς τον David Cameron να κρατήσει τη Βρετανία εντός της Μεγάλης Βρετανίας απευθύνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Με άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί τον Βρετανό πρωθυπουργό να κρατήσει την Μ. Βρετανία εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.
«David Cameron, η Ευρώπη σε χρειάζεται» τιτλοφορείται το άρθρο του Δ. Παπαδημούλη.
«Εάν και ο φόβος περί Grexit αποδείχθηκε λάθος συναγερμός, η απειλεί για Brexit είναι πέραν για πέραν αληθινή» τονίζει ο Έλληνας πολιτικός.
«Η Ευρώπη πρέπει να εγκαταλείψει τη λιτότητα προκειμένου να ανακοπεί η ενίσχυση του ευρω-σκεπτικισμού» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Όπως εξηγεί, οι βρετανικές εκλογές αποκάλυψαν ακόμη μία πρόκληση για το ευρωπαϊκό μέλλον.
«Αν και τα μέσα ενημέρωσης είχαν εστιάσει στο Grexit, τελικά το Brexit φαντάζει πιο άμεση απειλή για την Ευρώπη» σημειώνει εν συνεχεία.
Μάλιστα, ο Δ. Παπαδημούλης πραγματοποιεί ειδική μνεία και στη Γαλλία, η οποία ταλανίζεται από την πολιτική άνοδο της Le Pen και του Εθνικού Μετώπου.
«Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει τη λιτότητα και να πάψει να συνιστά συνώνυμο των τιμωρητικών πολιτικών του πλούσιο Βορρά εναντίον του φτωχότερου Νότου, οι οποίες οδηγούν σε ύφεση και μη βιώσιμα χρέη» καταλήγει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης