Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μιχαλολιάκος: Δεν θέλουν να αποδείξουν την αθωότητα της Χρυσής Αυγής - Καταλύεται το κράτος δικαίου

Μιχαλολιάκος: Δεν θέλουν να αποδείξουν την αθωότητα της Χρυσής Αυγής - Καταλύεται το κράτος δικαίου
Για τις 4 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής
Τη δική του εκδοχή για τα σημερινά σοβαρά επεισόδια στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έδωσε ο Ν. Μιχαλολιάκος.
«Αυτά που συνέβησαν είναι απαράδεκτα. Ζούμε την κατάλυση του κράτους δικαίου» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε:
Έχουν γίνει επιθέσεις σε τέσσερα γραφεία συνηγόρων μας και αυτό που συνέβη σήμερα στον αυστηρά φυλασσόμενο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού αποδεικνύει ότι υπάρχει συνενοχή σκοτεινών μηχανισμών του παρακράτους, οι οποίοι επέτρεψαν το γεγονός αυτό.
«Σκοπός τους είναι να μην πραγματοποιηθεί μια δίκαιη δίκη, αλλά μια δίκη εντυπώσεων υπό το κράτος τρομοκρατίας» κατήγγειλε εν συνεχεία, καθιστώντας σαφές πως «δεν θέλουν να αποδείξουμε την αθωότητα μας, η οποία είναι δεδομένη».


 


Eπεισόδια και... διακοπή της δίκης
Διεκόπη για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά την αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης που διαμαρτυρήθηκαν για την ένταση που υπήρξε νωρίτερα, όταν στην αίθουσα εισέβαλαν άγνωστοι, πετώντας μπουκάλια με νερό κατά δημοσιογράφων και φωνάζοντας απειλητικά συνθήματα και τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν κρατούμενοι και άτομα που παρακολουθούσαν τη δίκη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία διεξάγεται σε γειτονική αίθουσα.
«Αυτή η υπόθεση πρέπει να έχει τη διασφάλιση της ηρεμίας και να προστατεύονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων.
»Το πρωτοφανές επεισόδιο έβαλε σε ανησυχία το σύνολο των συνηγόρων, που θέλουν να δηλώσουν ότι σαν ελάχιστη διαμαρτυρία δεν μπορούν να συμμετέχουν τουλάχιστον σήμερα», δήλωσε ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας.
Έντονη υπήρξη η αντίδραση του ακροατηρίου που φώναζε «δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», ενώ εκτός εαυτού, η μητέρα και η αδελφή του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα καταφέρθηκαν κατά των κατηγορουμένων.
«Αυτό θέλατε ... Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε. Τι κοιτάς; Δολοφόνοι. 24 άτομα τον κοιτάγατε όταν τον σκοτώνατε», φώναζαν.
Στο θέμα αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, η οποία ανέφερε ότι «η δίκη θα γίνει, θα αντέξουμε και θα την κάνουμε.
«Αυτό θέλουν, να μην γίνει η δίκη, λογοκρισία θέλουν, να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε», τόνισε.


Ποια δίκαιη δίκη; Καταλύθηκε η ευνομία και το κράτος δικαίου! Φωτογραφίες - Βίντεο


Από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα πρόβλημα.
«Καλό θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούμε», πρόσθεσε.
«Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες» παρατήρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.
Σημειώνεται ότι το επεισόδιο που έλαβε χώρα νωρίτερα, εκτυλίχθηκε την ώρα που περνούσαν έξω από τον διάδρομο παράγοντες και κρατούμενοι των «Πυρήνων».
Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, εξφενδόνιζαν μπουκάλια τα οποία έπεφταν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο, φωνάζοντας: «φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες».
Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν, ενώ ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να παραστούν, τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής να καλούν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης να φωνάζουν: «Ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».
Το περιστατικό έρχεται να ενισχύσει το επιχείρημα όσων επισημαίνουν την ακαταλληλότητα της αίθουσας για τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής.





Σημειώνεται πως το αίτημα για τη μεταφορά της δίκης από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών θα υποβάλλει εκ νέου σήμερα ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, ο οποίος θα επισημάνει ότι από τη Δευτέρα αρχίζουν οι πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις και ότι λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των διαδηλώσεων στην περιοχή, σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα που συνορεύουν με τις φυλακές καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.
Σημειώνεται ότι κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στον δήμο, ενώ κλειστά είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που είναι δίπλα στις φυλακές.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης