Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Σαφής «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις

Σκουρλέτης (υπ. Εργασίας): Σαφής «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις
Η στάση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη νομοθετική πρωτοβουλία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι θετική
Αδιαπραγμάτευτη «κόκκινη γραμμή» αποτελούν για την κυβέρνηση οι ομαδικές απολύσεις, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη, τονίζοντας παράλληλα ότι η στάση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη νομοθετική πρωτοβουλία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι θετική.
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας υπογραμμίζει ότι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, που έχουν θέσει οι «θεσμοί», αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, η οποία δεν προτίθεται να το συζητήσει.
«Το θετικό είναι ότι από μεριάς του ILO χαιρετίστηκε η επανέναρξη του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα, αλλά συγκεκριμένα τοποθετήθηκε θετικά ως προς τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία μας επανεισάγει σε μια λογική αυτονομίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αποκατάστασης του πραγματικού περιεχομένου της συλλογικής διαπραγμάτευσης και του κοινωνικού διαλόγου», σημειώνει.
Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι «θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα η σημερινή σε μια κρίσιμη στιγμή, που γνωρίζετε ότι τα εργατικά συζητούνται και με τους θεσμούς.
»Πήγαμε πάρα πολύ καλά», τόνισε.
Οι «θεσμοί» είχαν αναγνωρίσει από μεριάς τους την ανάγκη να ξαναδούμε όλοι μαζί τα συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και πέρα από συγκεκριμένες δικές τους εμμονές θα έλεγε κανείς τα κρίσιμα θέματα των ομαδικών απολύσεων, τα οποία όμως αποτελούν για την ελληνική κυβέρνηση μια καθαρή ξεκάθαρη κόκκινη γραμμή, σημείωσε.
Πρόσθεσε δε, ότι δεν τίθεται από μεριάς μας τέτοιο ζήτημα, νομίζω ότι και μετά τη σημερινή συνάντηση θα διαπιστώσουν και εκείνοι ότι πλέον όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη διεθνή κοινότητα διαμορφώνεται ένα μέτωπο συμπαράστασης της πρωτοβουλίας που παίρνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης