Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απάντηση Δραγασάκη (αντιπρόεδρος) στην εσωκομματική κριτική: Δεν υπάρχει περιθώριο για ρήξη κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση Δραγασάκη (αντιπρόεδρος) στην εσωκομματική κριτική: Δεν υπάρχει περιθώριο για ρήξη κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ
Το εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης τονίζει ο κ.Δραγασάκης
Την θέση ότι την παρούσα κρίσιμη χρονική στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για ρήξη μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης αναφερόμενος στα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με την αντίδραση που υπήρξε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις έως σήμερα δράσεις και έργο της κυβέρνησης.
«Ο αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα.
Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας» αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, στην οποία προχώρησε το γραφείο του κ.Δραγασάκη.
Σημειώνεται πως βάσει των όσων διέρρευσαν στον Τύπο από την χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με προεξέχουσα την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου έβαλαν κατά του κ. Δραγασάκη, κατηγορώντας τον για αναξιοπιστία και για εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση της η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι δανειστές επιμένουν να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, γεγονός που «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη».
«Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων.
Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.
Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης