Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας «πνίξουν», θα βρούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης

Καμμένος (υπ. Άμυνας): Αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας «πνίξουν», θα βρούμε άλλες πηγές χρηματοδότησης
Εξαντλούνται τα όρια της Ελλάδας να πληρώνει τους δανειστές, χωρίς να παίρνει χρήματα τόνισε ο υπ. Άμυνας
Την θέση ότι αν οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές επιμείνουν στο «πνίξιμο» της Ελλάδας γιατί θέλουν να ρίξουν μια κυβέρνηση που δεν τους είναι αρεστή, η Ελλάδα θα επιδιώξει να βρει άλλες πηγές χρηματοδότησης διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος.
«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι τα όρια της Ελλάδας να συνεχίσει να πληρώνει τους δανειστές χωρίς να παίρνει εξαντλούνται» τόνισε ο κ.Καμμένος μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
«Η Ελλάδα έχει υπογράψει κάποιες δανειακές συμβάσεις με τους θεσμούς.
Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, η Ελλάδα πληροί τις υποχρεώσεις της και πληρώνει τις δόσεις προς τους θεσμούς, αλλά οι δανειστές δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα.
Η Ελλάδα λοιπόν με τα χρήματα των φορολογουμένων της μέχρι σήμερα πληρώνει την υγεία, την Άμυνα κλπ. και πληρώνει και τις δόσεις, αλλά δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα» επεσήμανε ο κ.Καμμένος.
Όπως είπε, «αν λοιπόν αποφασίσουν οι δανειστές ότι θέλουν να πνίξουν την Ελλάδα για να ρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν τους ιδιαίτερα αρεστή από την πλευρά της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο από το να επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης».
«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, αλλά ούτε και μπορούν να μας διώξουν γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς» τόνισε ο κ.Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ιδιωτικοποιήσεις με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τη συνεργασία της Κίνας για το Λιμάνι Πειραιά και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Greek Stream με τη Ρωσία.
Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, αυτός ο αγωγός θα βοηθήσει να βελτιωθούν οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας, τονίζοντας ότι «οι κυρώσεις στη Μόσχα για εμάς δεν είναι ευχάριστες, θα επιθυμούσαμε τη λήξη των κυρώσεων».
«Αν έχουν αποφασίσει να βγάλουν τη Ελλάδα από το σύστημα της Δύσης η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει τον δικό της δρόμο.
Να είστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα γονατίσει, ούτε θα προσκυνήσει» υποστήριξε ο κ.Καμμένος, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Γερμανία.
«Η Γερμανία φέρεται στην Ελλάδα με έναν πολύ άσχημο τρόπο.
Θέλει να επιβάλει γερμανική κυριαρχία και είναι κάτι που δεν μπορούμε να δεχτούμε» ανέφερε ο κ.Καμμένος, ο οποίος σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, είπε: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν αποζημιώθηκε. Με τη βοήθεια των ΗΠΑ αποκτήσαμε πρόσβαση και προέκυψαν νέα στοιχεία.
Η Ελλάδα πρέπει να αποζημιωθεί και ηθικά.
Θα το επιδιώξουμε θα το κάνουμε».  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης