Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ερώτηση ενός… τουρίστα για την Ελλάδα στον Dijsselbloem - «Ο χρόνος εξαντλείται» η απάντηση του Ολλανδού

Η ερώτηση ενός… τουρίστα για την Ελλάδα στον Dijsselbloem - «Ο χρόνος εξαντλείται» η απάντηση του Ολλανδού
"Εμείς σπρώχνουμε από τη μία και τραβάμε από την άλλη"
Μία ασυνήθιστη συζήτηση για την Ελλάδα είχε χθες ο J. Dijsselbloem, όταν ερωτήθηκε για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις από έναν… τουρίστα!
Ειδικότερα, καταφθάνοντας στην ολλανδική Βουλή, ένας τουρίστας πλησίασε τον πρόεδρο του Eurogroup και τον ρώτησε σε πιο σημείο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.
«Και εγώ αυτό αναρωτιέμαι» απάντησε, με εμφανή διάθεση χιούμορ, ο J. Dijsselbloem.
«Εμείς σπρώχνουμε από τη μία και τραβάμε από την άλλη. Αλλά ο χρόνος εξαντλείται, γιατί το τρέχον πρόγραμμα λήγει τέλος Ιουνίου» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος του Eurogroup.
Aξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον των Ολλανδών βουλευτών, ο J. Dijsselbloem υποστήριξε πως ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά, καθώς «απαιτείται ακόμα σκληρή δουλειά».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις των εταίρων με την Ελλάδα δεν είναι «ένας ομαλός δρόμος», αλλά αντίθετα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα και ότι οι δανειστές πιέζουν και κερδίζουν κάποιες υποχωρήσεις.
Υπάρχουν διαφωνίες σε κομβικές μεταρρυθμίσεις «που πραγματικά είναι απαραίτητες για να υπάρξει συμφωνία και να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Dijsselbloem, προσθέτοντας πως «πραγματικά ο χρόνος εξαντλείται».
Παράλληλα υπενθύμισε ότι για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ προειδοποίησε ότι το ισχύον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης