Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα - Αίτημα Τσίπρα να ενταχθεί το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει θέμα Στουρνάρα - Αίτημα Τσίπρα να ενταχθεί το θέμα της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής
Ο κ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε από τα πιο καυτά ζητήματα αυτό της ρευστότητας
Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Σακελλαρίδης ερωτώμενος για την κριτική που άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης για την θητεία του κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, τόνισε ότι η πολιτική κριτική για τα πεπραγμένα του παρελθόντος είναι θεμιτή.
«Η κυβέρνηση δεν έχει ανοίξει κάποιο θέμα με τον κ. Στουρνάρα», σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Καυτό» ζήτημα η ρευστότητα
Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της ρευστότητας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε ότι στις 25 Φεβρουαρίου τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν αρνητικά, ενώ χαρακτήρισε ασφυκτικό το πλαίσιο.
«Η διαπραγμάτευση είναι πολυεπίπεδη και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στρατηγικής», σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης.
«Όλα συζητούνται, όλα είναι στο τραπέζι για το ζήτημα της ρευστότητας», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε το ζήτημα της ρευστότητας ως ένα από τα πιο καυτά ζητήματα.
Υπάρχουν πολλές συζητήσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, σύμφωνα με τον κ. Σακελλαρίδη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει να ενταχθεί το θέμα της Ελλάδας στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας.
Παράλληλα διέψευσε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel χθες το βράδυ.
Για το ζήτημα του ΦΠΑ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μία κοινή, ανακοινώσιμη θέση για το θέμα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.
Δεν θα υπάρξει διάγγελμα Τσίπρα τύπου Παπανδρέου, ξεκαθάρισε ο κ. Σακελλαρίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.
«Επιζητούμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
Υπάρχει πολιτική διάθεση από όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση», εξήγησε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι πολλές δηλώσεις υπουργών και στελεχών δεν βοηθούν στο έργο της κυβέρνησης.
«Δίνουμε μάχη για να μην συνεχίσουμε το μνημονιακό παρελθόν.  Επιλέξαμε να μείνουμε σταθεροί στον προσανατολισμό μας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Έχουμε λαϊκή εντολή από τις εντολές, αλλά δεν φοβόμαστε τη λαϊκή βούληση τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Η κυβέρνηση καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης και προέτρεψε τους εταίρους να πράξουν το ίδιο.
Για τις συντάξεις, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης συντάξεων αλλά περιορισμού των πρόωρων συντάξεων.
Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι οι τράπεζες δεν πρέπει να προχωρούν σε πλειστηριασμούς κατοικιών.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο έκτακτου Eurogroup, ο κ. Σακελλαρίδης δεν απέκλεισε να υπάρξει σχετικό αίτημα, προς το παρόν ωστόσο δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης