Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Υπερβάλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις - Κακή η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Υπερβάλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις - Κακή η συμφωνία της 20ης Φλεβάρη
Οι δανειστές θέτουν τελεσίγραφα, αγνοούν τη λαϊκή εντολή
(upd) Στην παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέβαλε σε ορισμένες προεκλογικές του δεσμεύσεις προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μητρόπουλος κατηγόρησε τους πιστωτές για το γεγονός ότι αγνοούν τη λαϊκή εντολή θέτοντας τελεσίγραφα.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο και επανέλαβε την πρότασή του για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοψηφίσματος, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει μπλέξει σε μια κακή συμφωνία την 20η Φλεβάρη.
«Σήμερα έχουμε μπλέξει.
Από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Γι΄ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας» υποστήριξε ο κ.Μητρόπουλος.
«Εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση.
Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ.
Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία.
Είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχονταν στη συμφωνία.
Εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα» είπε ο κ.Μητρόπουλος.
Σαν λύση στην τωρινή κατάσταση προέκρινε «σε κάθε περίπτωση συμφωνία», την οποία δεν βλέπει νωρίτερα από το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου - αλλά επανέλαβε πως «ό,τι μας εισηγούνται οι δανειστές και σε ό,τι μας πιέζουν οι δανειστές κυρίως αναφορικά με μισθούς συντάξεις αλλά και την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, δεν μπορεί μια κυβέρνηση προοδευτική δεν λέω κυβέρνηση της Αριστεράς να αναδεχθεί να εφαρμόσει, την αθλιότερη εκδοχή μέτρων που έχουν προτείνουν οι δανειστές».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στη συμφωνία ο κ. Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά:
«Ο Θεός να μου δώσει δύναμη να μη δειλιάσω αλλά μέχρι τότε θα αγωνιστώ να πείσω την κυβέρνηση και τον πρόεδρό μου να μην εισηγηθούμε τέτοια μέτρα».

(πρώτη ενημέρωση 14 Μαϊου 09:02)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης