Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος στο Bloomberg: Στο 10% οι πιθανότητες για ρήξη με τους δανειστές

Κατρούγκαλος στο Bloomberg: Στο 10% οι πιθανότητες για ρήξη με τους δανειστές
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ρήξη σε οποιαδήποτε σημείο της διαπραγμάτευσης»
Στο 10% εκτιμά τις πιθανότητες ρήξης με τους δανειστές ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος.
Ειδικότερα, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός εκτιμά πως οι πιθανότητες ρήξης με τους δανειστές ανέρχονται μόλις στο 10%.
Αντίθετα, όπως εξηγεί, οδεύουμε προς την επίτευξη συμφωνίας για τον απλούστατο λόγο, πως καμία από τις δύο πλευρές δεν επιδιώκει τη ρήξη.
«Έχουμε μετακινηθεί από το Grexit στο Grimbo, καθώς η Ελλάδα είναι το προαύλιο της κόλασης (limbo)» τονίζει σαρκαστικά ο Έλληνας υπουργός.
Όσον αφορά το πρόβλημα ρευστότητας, ο Γ. Κατρούγκαλος αποδίδει την αιτία στην αδιαλλαξία της ΕΚΤ και την απροθυμία του Mario Draghi να αναλάβει τις ευθύνης του, μη επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί.
«Η στάση της ΕΚΤ και η άρνηση των Ευρωπαίων να εκταμιεύσουν τα χρήματα συνιστά τακτική των πιστωτών, η οποία χρησιμοποιείται για να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα» καταγγέλλει ο Γ. Κατρούγκαλος.
«Μας οδηγούν στα όρια μας για να κερδίσουν τη διαπραγμάτευση. Δεν συμπεριφέρονται σωστά» συμπληρώνει.
Σε περίπτωση δημοψηφίσματος, αναλύει εν συνεχεία, η ελληνική κυβέρνηση θα ταχθεί εναντίον κάθε συμφωνίας, η οποία θα θεωρηθεί τελεσίγραφο, ακόμη και εάν αυτό συνεπάγεται την έξοδο από την Ευρωζώνη.
«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ρήξη σε οποιαδήποτε σημείο της διαπραγμάτευσης» καταλήγει ο Έλληνας υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης