Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Schaeuble - «Το Grexit θα υπάρξει μόνο… εθελοντικά»

Υπέρ του δημοψηφίσματος ο Schaeuble - «Το Grexit θα υπάρξει μόνο… εθελοντικά»
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ»
Υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα τάσσεται ο Wolfgang Schaeuble, αυξάνοντας τις πιέσεις προς το στρατόπεδο της ελληνικής κυβέρνησης.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τάσσεται υπέρ ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το ευρώ, προκειμένου να αρθεί το πολύμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ» τονίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Thomas Steffer, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στο Βερολίνο.
«Το μόνο που εκκρεμεί είναι να καταστεί σαφές εάν η Ελλάδα θέλει να εγκαταλείψει εθελοντικά το ευρώ» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας χαιρετίζει την ιδέα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την αποδοχή ή μη των οικονομικών μεταρρυθμίσεων ως αντάλλαγμα για την πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα.
Σε αρνητική βέβαια απάντηση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ.
«Εάν η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, τότε ας κάνει δημοψήφισμα» είχε υποστηρίξει στο Eurogroup της Δευτέρας ο W. Schaeuble.
«Ίσως πρόκειται για το ορθότερο μέτρο, προκειμένου οι Έλληνες να αποφασίσουν εάν εγκρίνουν ή όχι αυτά που πρέπει να κάνουν» είχε εξηγήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης