Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Βελτίωση της αγοράς εργασίας, παρά την ασφυξία των δανειστών

Σκουρλέτης: Βελτίωση της αγοράς εργασίας, παρά την ασφυξία των δανειστών
"Θετική η ανταπόκριση αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων, στις ρυθμίσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία"
Την αύξηση του ισοζυγίου απασχόλησης χαιρέτισε ο υπουργός Εργασίας, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ολομέλεια της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.
Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός υπογράμμισε πως υπάρχουν δύο καλά νέα, τα οποία «προκαλούν αισιοδοξία ακόμη και μέσα σ' αυτό το δύσκολο τετράμηνο, όπου υπάρχει αυτή η χρηματοδοτική ασφυξία ως επιλογή των δανειστών, οι οποίοι μέσα σε συνθήκες εκβιασμού μας ζητάνε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα πράγματα».
Όπως εξήγησε, το πρώτο καλό νέο είναι τα στοιχεία που αφορούν την απασχόληση, όπου για πρώτη φορά έχουμε ένα τόσο θετικό ισοζύγιο.
«Παρ' όλο που είχαν ακουστεί φωνές ότι και μόνο η εξαγγελία του "751" και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε δεκάδες απολύσεις, φαίνεται τελικά ότι υπάρχει ωριμότητα - και παρά τις ασφυκτικές καταστάσεις για τις επιχειρήσεις, την αγορά και τους εργαζόμενους, υπάρχουν και κάποιοι που αντιδρούν ψύχραιμα και σωστά» συνέχισε ο Π. Σκουρλέτης.
Το δεύτερο καλό, κατέληξε, είναι «η πολύ θετική ανταπόκριση αυτοαπασχολούμενων και επιχειρήσεων, που κι αυτή δεν έχει προηγούμενο, στις ρυθμίσεις των οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Αυτό δείχνει ότι όταν γίνονται ενέργειες που πιάνουν τον «σφυγμό» των μεγάλων προβλημάτων μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, μπορούν να προχωρούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης