Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν – Λεφτά υπάρχουν για μισθούς, συντάξεις

Κατρούγκαλος: Η ρήξη δεν συμφέρει κανέναν – Λεφτά υπάρχουν για μισθούς, συντάξεις
Οι δανειστές δεν θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ τόνισε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Την άποψη ότι η ρήξη δεν συμφέρει ούτε την Ελλάδα ούτε τους πιστωτές εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε πως οι δανειστές δεν θέλουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς όπως είπε, κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε την ισχνή ανάκαμψη της ανάπτυξης.
Ο κ.Κατρούγκαλος αφού τόνισε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται με βάση τις ελληνικές προτάσεις, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έχει χρήματα για την καταβολή των μισθών και των συντάξεων».
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει θεσμική αποστολή να εξασφαλίζει την ρευστότητα της οικονομίας» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των εταίρων, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν έχουν εφαρμόσει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου»
Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο συντελεστή του ΦΠΑ είπε πως είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται λέγοντας πως θα γίνει προσπάθεια να είναι χαμηλός ο συντελεστής σε είδη πρώτης ανάγκης δηλαδή στο λεγόμενο καλάθι της αγοράς
Τέλος υπογράμμισε με νόημα πως εάν οι εταίροι έθεταν ένα τελεσίγραφο η ελληνική κυβέρνηση θα το απέρριπτε και θα έθετε το θέμα στον ελληνικό λαό, ενώ ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μείωση των συντάξεων ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ληφθούν μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης