Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Επιτακτική ανάγκη η κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Επιτακτική ανάγκη η κάλυψη των υποχρεώσεων της χώρας στο ΔΝΤ
Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ, η χώρα είναι σαν να δηλώνει στις αγορές την αδυναμία εξυπηρέτησης των διεθνών της υποχρεώσεων
Ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, θεωρεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Focus Radio Θεσσαλονίκης. 
Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια επεσήμανε πως θα είναι σαν να ρίχνουμε τη χώρα προς το γκρεμό.
Όσον αφορά τον κίνδυνο επιστροφής της χώρας στη δραχμή, τόνισε πως η παραμονή στη ζώνη του ευρώ, αποτελεί αναγκαιότητα και πως το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, “ευρώ ή δραχμή”, δεν είναι ορθή ενέργεια διότι δεν παρουσιάζεται η πραγματική διάσταση στους πολίτες.
Επιπλέον δήλωσε για το ζήτημα του ασφαλιστικού πως θα πρέπει να τεθεί πλαφόν τις ανώτατες συντάξεις και να υπάρχει μηδενικό έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία, όπως επίσης και να γίνει περικοπή των πρόωρων συντάξεων.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και είπε πως πρέπει να γίνουν γενναίες αποκρατικοποιήσεις στη χώρα. Με δύο όρους βέβαια. Το πρώτο είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και το δεύτερο είναι τα χρήματα να μένουν στη χώρα.
Ερωτηθείς για την κυβέρνηση και τα παλιά κόμματα εξουσίας, δήλωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς και τα οι παλαιότερες κυβερνήσεις πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για την αδυναμία βούλησης μεταρρυθμίσεων και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόμμα συντήρησης, αντίθετα με το Ποτάμι που είναι το ευρωπαϊκό κίνημα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης