Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Μας θέλουν εντός ευρώ αλλά ταπεινωμένους – Ναι στο δημοψήφισμα

Κατρούγκαλος: Μας θέλουν εντός ευρώ αλλά ταπεινωμένους – Ναι στο δημοψήφισμα
Πιο ρεαλιστική επιλογή μια τίμια συμφωνία εντός της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος
Την άποψη ότι οι δανειστές θέλουν την Ελλάδα εντός ευρώ αλλά ταπεινωμένη εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ ενός δημοψηφίσματος για τη συμφωνία.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ, ο κ.Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι θεωρεί πιο ρεαλιστική επιλογή μια τίμια συμφωνία εντός των ορίων της λαϊκής εντολής που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου.
«Εμείς κάναμε τις απαραίτητες υποχωρήσεις για να καταλήξουμε σε συμφωνία.
Ττο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν θέλει Grexit, υπάρχουν όμως κάποιοι στην άλλη πλευρά του γηπέδου που δεν θέλουν να επιτύχουμε, γιατί δεν θέλουν να αποδειχθεί ότι υπάρχει εναλλακτική οικονομική πολιτική στο πρόβλημα της λιτότητας.
Μας θέλουν εντός ευρώ ταπεινωμένους, ζωντανούς – νεκρούς μέσα στο ευρώ, ώστε να αποδείξουν ότι η αριστερά δεν μπορεί να έχει λόγο στα πράγματα της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος.
Όπως είπε ο υπουργός, η κυβέρνηση θέτει «κόκκινες γραμμές» όχι για λόγους πολιτικού εγωισμού, αλλά επειδή κάποια μέτρα δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «όσοι αισθάνονται ότι διαφωνούν είναι μειοψηφία», υπογραμμίζοντας πάντως ότι εξελίσσεται ένας δημοκρατικός διάλογος γύρω από αυτό.
Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ.Κατρούγκαλος αρνήθηκε ότι ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα χρησιμοποιούταν από την κυβέρνηση για να κατευνάσει τις αντίθετες εσωκομματικές φωνές ενώ επεσήμανε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των δανειστών» μια και η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο υποχώρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης