Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση από τους δανειστές

Βαρουφάκης (ΥΠΟΙΚ): Ορατή η λύση αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση από τους δανειστές
Έχουμε κάνει από την πλευρά μας ότι είναι δυνατό για να κλείσει η συμφωνία τόνισε ο ΥΠΟΙΚ
Την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να βρεθεί λύση και να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, τονίζοντας ότι η λύση είναι ορατή αρκεί να υπάρξει πολιτική βούληση από την πλευρά των δανειστών.
«Έχουμε συγκλίνει πολύ και από την πλευρά μας έχουμε κάνει ότι είναι δυνατό για να κλείσει η συμφωνία.
Αποτελεί ηθική και πολιτική ευθύνη των δύο πλευρών να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.
Έχουμε κάνει πίσω σε πολλά, δεν είμαστε ανόητοι να πηγαίνουμε μόνο μπροστά, γιατί αν πηγαίνεις μόνο μπροστά, κινδυνεύεις να πέσεις σε τοίχο» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ.Βαρουφάκης λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.
Ο κ.Βαρουφάκης, αναφερόμενος στο θέμα των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης τόνισε ότι «δύο πράγματα δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε.
Πρώτον θα πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για προοπτική εξόδου της χώρας από υφεσιακά μέτρα, ανεργία και δεύτερον, αναδιανομή εισοδήματος από τους λίγους στους πολλούς, χρειαζόμαστε αναδιανομή των βαρών της κρίσης».
Πάντως ο ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την άμεση χαλάρωση της ασφυξίας στην ελληνική οικονομία όσον αφορά τη ρευστότητα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «εμείς θα δώσουμε τη μάχη για τη χαλάρωση».
Ωστόσο, εκτίμησε ότι η λύση θα δοθεί τις επόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης