Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις 15:15 η συνάντηση Βαρουφάκη – Schaeuble στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup

Στις 15:15 η συνάντηση Βαρουφάκη – Schaeuble στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup
Στόχος της Ελλάδας είναι να πέσουν οι τόνοι από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών
(upd) Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία περί κατ'ιδίαν συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολόγου του W. Schaeuble στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup.
Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση θα γίνει στις 15:15 πριν την έναρξη του Eurogroup, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν στις 16:00 το απόγευμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ενδεχόμενη συνάντηση η ελληνική πλευρά θα επιδιώξει να πέσουν οι τόνοι από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι έχει χαμηλές προσδοκίες για το σημερινό Εurogroup.
Επίσης, ο Schaeuble, αναφερόμενος στην Ελλάδα, ανέφερε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ότι η εμπειρία σε άλλα κράτη του κόσμου έχει δείξει πως μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην χρεοκοπία.
Αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο Schaeuble επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνει:
«Είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά» και επισημαίνει ότι «στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν.
Και τα δύο είναι εξίσου λάθος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης