Τελευταία Νέα
Πολιτική

Marc Faber (επενδυτής): Η Ευρώπη δεν θα αφήσει ποτέ την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη – Ποιος είναι ο λόγος

tags :
Marc Faber (επενδυτής): Η Ευρώπη δεν θα αφήσει ποτέ την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη – Ποιος είναι ο λόγος
Η απειλή της αύξησης της ρωσικής επιρροής στη Μεσόγειο η κύρια αιτία τονίζει ο Marc Faber
Την άποψη πως ο πραγματικός λόγος που η Ευρώπη δεν θα αφήσει ποτέ την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη είναι προκειμένου να εμποδίσει την αύξηση της ρωσικής επιρροής στη Μεσόγειο εκφράζει ο γνωστός επενδυτής Marc Faber.
Σε δηλώσεις του στο CNBC ο Faber υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο πολλοί παραβλέπουν.
«Εάν η Ελλάδα φύγει, τα κράτη του ΝΑΤΟ με επικεφαλής τις ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο η Ρωσία να κτίσει στενότερες σχέσεις στη Μεσόγειο» ανέφερε ο Faber.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC, πολλοί οικονομολόγοι συμφωνούν ότι εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τη δόση των 780 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, της οποίας η προθεσμία λήγει αύριο, οι πιθανότητες για Grexit αυξάνονται σημαντικά.
Ωστόσο, εάν συμβεί αυτό, «ο Ρωσικός στόλος θα έχει την ελευθερία να προωθηθεί στη Μεσόγειο από τη Μαύρη Θάλασσα», τόνισε ο Faber, αναφέροντας πως η κατάκτηση της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα καθιστούν μια είσοδο στη Μεσόγειο πολύ πιθανή εξαιτίας της πολύ κοντινής απόστασης με τη Μαύρη Θάλασσα.
Όπως λέει ο επενδυτής, ένα Grexit παρέχει ουσιαστικά στον Putin την τέλεια ευκαιρία για να υλοποιήσει το σχεδιασμό του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η θεωρία του Faber ενισχύεται και από τις αυξημένες ανησυχίες των Ευρωπαίων για τις στενές σχέσεις που καλλιεργεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, όπως φάνηκε κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως υπογραμμίζεται, αν και πολλοί αναλυτές διαφωνούν με την θέση του Faber, η αυξανόμενη πολιτική επιρροή της Μόσχας στα περιφερειακά κράτη της Ευρώπης αυξάνει τις ανησυχίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης