Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΕΔΕ: Εξαίρεση των έξι πλημμυροπαθών Δήμων από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

ΚΕΔΕ: Εξαίρεση των έξι πλημμυροπαθών Δήμων από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων
Ετήσιο συνέδριο ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής
Την εξαίρεση των έξι πλημμυροπαθών δήμων της χώρας, από τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος , αποφάσισε η ΚΕΔΕ στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Πρόκειται για  τους Δήμους Οιχαλίας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Διδυμοτείχου, Εμμανουήλ Παππά, Νέας Ζίχνης και Αρταίων, που υπέστησαν σοβαρές καταστροφές από πλημμύρες, οι οποίοι έχουν κριθεί ότι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι εν λόγω Δήμοι, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, είναι επιτακτική ανάγκη να κηρυχτούν πλημμυρόπληκτοι και να τύχουν έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου άμεσα να βελτιώσουν, στο μέτρο του δυνατού, τις υποδομές τους.
Στο μεταξύ, οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με τη ψήφιση, κατά πλειοψηφία, της απόφασης από τους συνέδρους, στην οποία τονίζεται πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επιπλέον, εκφράζεται η ριζική αντίθεση στο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας" και την εποπτεία στους Δήμους.
Ακόμη, όπως αποφασίστηκε,  το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αφορά αποκλειστικά τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και είναι σημαντικό να τεθούν σε ριζική αναθεώρηση, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης, τα Περιφερειακά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, ενώ προτεραιότητα παραμένουν τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής .
Σχετικά με το μεταναστευτικό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βοηθήσει, εάν υπάρξει ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής για τους προσωρινούς χώρους φιλοξενίας, χρηματοδότηση της λειτουργίας και διασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης