Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση - Θετικό σήμα προόδου αναμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup στις 11/5

Σε τεντωμένο σχοινί η διαπραγμάτευση  - Θετικό σήμα προόδου αναμένει η κυβέρνηση από το Eurogroup στις 11/5
Με το… βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της 11ης Μαΐου η κυβέρνηση
(upd) Στο…μικροσκόπιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου.
Στη σύσκεψη, που έγινε υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,  Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών,  Γ. Βαρουφάκης, ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών , Ευ. Τσακαλώτος , ο υπουργός Οικονομίας,  Γ. Σταθάκης και ο υπουργός Επικρατείας,  Αλ. Φλαμπουράρης.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, αλλά και οι θέσεις της κυβέρνησης, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας 11 Μαΐου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναμένει ένα θετικό σήμα αναγνώρισης της προόδου, ώστε να υπάρξει απόφαση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ρευστότητας.
Πάντως, πρόοδος σημειώνεται στα Brussels Group που διεξάγονται σε χαμηλούς τόνους και κλίμα συνεργασίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών αν και επιμένουν στα αγκάθια , εμφανίζονται συνεργάσιμοι σε ζητήματα κοστολόγησης, προβλέψεων και στόχων.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση,  αν και είναι συγκρατημένα αισιόδοξη, επιμένει πως δεν είναι μόνο τα μέτρα που θα κλειδώσουν μια συμφωνία, αλλά κυρίως η πολιτική βούληση όλων των παικτών που βρίσκονται στη σκακιέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες και στη σημερινή σύσκεψη, ο πρωθυπουργός ζήτησε να έχει πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, εστιάζοντας την προσοχή του σε εναλλακτικές ή βελτιωμένες προτάσεις στα ζητήματα που είναι επιφυλακτικοί έως και καχύποπτοι οι θεσμοί.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση διατυπώνει την πεποίθηση ότι η δόση των 769 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα καταβληθεί, πλην όμως  εξετάζει και το κακό σενάριο, το οποίο χαρακτηρίζουν απίθανο.
Τέλος, με τον πρωθυπουργό να έχει πάρει στις πλάτες του το πολιτικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο ηγετών, αναμένεται να έχει και νέες τηλεφωνικές επικοινωνίες με ευρωπαίους ηγέτες , αλλά και θεσμικούς της Ευρώπης,  καθώς  όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει δήλωση προόδου που θα διευκολύνει την ΕΚΤ να μην προχωρήσει σε κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων την ερχόμενη Τετάρτη και θα δώσει ώθηση στις κεντρικές διαπραγματεύσεις για την τελική συμφωνία.

(Πρώτη ενημέρωση 17:41, Σαββατο 9 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης