Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο με νέα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο μνημόνιο με νέα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα
Νέο μνημόνιο προβλέπει ο γ.γ. του ΚΚΕ
Την εκτίμησή ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα, εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ. Δ. Κουτοσούμπας, προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει και νέα δανειακή σύμβαση.
Μάλιστα εκτίμησε ότι κυβέρνηση και δανειστές συζητάνε και για συνολική συμφωνία σε βάθος χρόνου και όχι αυτή τη συμφωνία - γέφυρα που έλεγαν τετράμηνης διάρκειας, μετά τις εκλογές.
Ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων» της Ευρώπης, τόνισε ότι η συμφωνία «ουσιαστικά θα φέρει νέο μνημόνιο, θα περιέχει νέα επώδυνα μέτρα για το λαό μας και στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό και στις συλλογικές συμβάσεις και νέα φορολογικά βάρη, ένταση της φορολογίας για λαϊκά και μεσαία στρώματα.
Θα περιέχει και ιδιωτικοποιήσεις του δημόσιου πλούτου της χώρας, της δημόσιας περιουσίας, ξεκινώντας από τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί αυτή τη στιγμή».
Όσο αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Από ότι μαθαίνουμε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας θα ιδιωτικοποιηθούν.
Ήδη έχουν δοθεί σε γερμανική εταιρία που θα αναλάβει, όχι να τα διαχειριστεί η ίδια όλα, αλλά να διαχειριστεί το ξεπούλημά τους σε άλλες χώρες.
Κι εδώ βέβαια έχουν βγει, πρέπει να ξέρετε, χοντρά μαχαίρια: οι Αμερικάνοι βάζουν όρο οπωσδήποτε να πάρουν το αεροδρόμιο των Χανίων και της Ρόδου γιατί είναι σε στρατηγική θέση της χώρας, άλλες επίσης ιμπεριαλιστικές χώρες ζητάνε μερίδιο σε αυτή τη μοιρασιά του πλούτου της Ελλάδας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κωλοτούμπες, αυτή η λέξη μάλιστα μάθαμε ότι έχει γίνει και διεθνής. Είναι γνωστή η αλλαγή συνεχώς των θέσεών του και με βάση τα προεκλογικά συνθήματα. Βέβαια ξαναλέω ότι τα ουσιαστικά ζητήματα και των συνθημάτων του προϋπήρχαν και στο πρόγραμμά του, στις θέσεις του» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κουτσούμπας «προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαινε κι έλεγε "θα σκίσω τα μνημόνια", "με ένα άρθρο θα περάσω στη Βουλή νόμο που θα καταργεί τα προηγούμενα τρία μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων", όμως τελικά από ότι φαίνεται αυτούς τους τρεις μήνες έχει δεσμευτεί στους εταίρους ότι θα κρατήσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους και τα μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, δε θίγει καθόλου αυτό το ζήτημα».
«Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κόμμα μας έχει καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και όλων των αντεργατικών μέτρων με τέσσερα άρθρα, ολοκληρωμένη πρόταση που την έχουμε επεξεργαστεί. Έχει κατατεθεί στη Βουλή εδώ και πάνω από δυόμιση μήνες κι έχει μείνει στα συρτάρια. Η κυβέρνηση αρνείται να τη φέρει σε συζήτηση στην ελληνική Βουλή» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης