Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος (ΝΔ): Τεράστια η απόσταση για συμφωνία – Έχουμε μπροστά μας μέτρα 5 με 6,8 δις ευρώ

Κύρτσος (ΝΔ): Τεράστια η απόσταση για συμφωνία – Έχουμε μπροστά μας μέτρα 5 με 6,8 δις ευρώ
Πολύ χειρότερα τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ από αυτά της ΝΔ υποστήριξε ο Γ.Κύρτσος 
Την άποψη ότι παρά τη βελτίωση που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις, υπάρχει τεράστια απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για να φτάσει σε συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κύρτσος υποστήριξε ότι «θέλουμε δύο συμφωνίες».
«Η πρώτη είναι σχετικά εύκολη ή μάλλον η λιγότερο δύσκολη για να αποδεσμευτούν οι δόσεις των δανείων που έχουν ήδη εγκριθεί και στην συνέχεια θα πρέπει να πάμε σε μια πιο δύσκολη συμφωνία.
Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι πέρασε ο χρόνος της 4μηνης παράτασης του προγράμματος και πάμε για την μεγάλη συμφωνία κλπ αλλά στην Επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου δεν το βλέπουν έτσι.
Ο κ.Σαπέν τόνισε ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση, θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αυτό με την 4μηνη παράταση και στην συνέχεια θα δούνε την επόμενη φάση.
Επομένως είναι άλλη η παρουσίαση της πραγματικότητας από την ελληνική πλευρά και άλλη από την ευρωπαϊκή» τόνισε ο κ.Κύρτσος.
Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμησή του για τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι αυτά είναι χειρότερα από τα αντίστοιχα της ΝΔ.
«Τα μέτρα στα οποία σκόνταψε η κυβέρνηση Σαμαρά δεχόμενη φοβερή πίεση από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν της τάξης των 2,5 δις, τα μέτρα τα οποία έχουμε τώρα μπροστά μας είναι της τάξης των 5 με 6,8 δις.
Είναι διπλάσια ως τριπλάσια από τα μέτρα της προηγούμενης περιόδου γιατί έχουμε χάσει το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης, αυτό κάνει πιο δύσκολη τη διαχείριση του ελλείμματος και του χρέους.
Αλλά το δράμα με εμάς πλέον είναι ότι μιλάμε για πόσο θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά έχουμε ήδη έλλειμμα» είπε ο κ.Κύρτσος.
«Τα μέτρα αυτά θα είναι πολύ χειρότερα από τα μέτρα που δεν μπόρεσε να πάρει η ΝΔ πιεζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσθέτω ότι αυτή η δύσκολη συμφωνία που έρχεται θα είναι καλύτερη από την έλλειψη συμφωνίας γιατί αν λείψει η συμφωνία θα καταρρεύσουμε οικονομικά και κοινωνικά.
Επομένως έχουμε δύσκολες επιλογές μπροστά μας, έχουμε τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια στο μνημόνιο προκειμένου να βγούμε στις αγορές.
Όλα είναι δύσκολα, ας συνεννοηθούμε λίγο μεταξύ μας για να μην τα κάνουμε δυσκολότερα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης