Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του στην ΤτΕ - Δεν έχουμε διάθεση αντεκδίκησης

Τσίπρας: Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί για το έργο του στην ΤτΕ - Δεν έχουμε διάθεση αντεκδίκησης
Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
Ο κ. Στουρνάρας έχει να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και θα κριθεί για αυτό, καθώς δεν έχουμε καμία διάθεση αντεκδίκησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στομν βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του διοικητής της ΤτΕ.
«Δεν έχουμε διάθεση αντεκδίκησης και ρεβανσισμού, αλλά απαιτούμε τήρηση της εθνικής γραμμής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Γ. Στουρνάρας θα κριθεί από την ικανότητά του να φέρει εις πέρας τη σωστή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι.
Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης.
Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή.
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί», ανάφερε ο πρωθυπουργός.

Παραίτηση Στουρνάρα ζήτησε ο Νικολόπουλος (ΤτΕ)
Να ζητήσει την παραίτηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), Νίκος Νικολόπουλος.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να ενημερώσει τον διοικητή της ΕΚΤ Mario Draghi, ότι όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας είχε στηρίξει την επικεφαλής του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου με δημόσια δήλωσή του έξω από το Μαξίμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης