Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης στoν Guardian: Δεν έχουμε εντολή για Grexit - Ορατή η συμφωνία - Να επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας

Δραγασάκης στoν Guardian: Δεν έχουμε εντολή για Grexit - Ορατή η συμφωνία - Να επιλυθεί το πρόβλημα ρευστότητας
«Ελπίζω πως την Δευτέρα θα υπάρξουν ενδείξεις προόδου, όπου θα καταστήσουν τη συμφωνία ορατή»
Αισιόδοξος πως Ελλάδα και πιστωτές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία εμφανίζεται ο Γιάννη Δραγασάκης.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας, καθώς ήδη έχει υπάρξει αρκετό «κοινό έδαφος».
Όπως εξηγεί, στο Eurogroup της 11ης Μαΐου η Ελλάδα ευελπιστεί πως θα αναγνωριστεί και θα επισφραγιστεί η πρόοδος των τελευταίων ημερών.
«Ελπίζω πως την Δευτέρα θα υπάρξουν ενδείξεις προόδου, όπου θα καταστήσουν τη συμφωνία ορατή» τονίζει χαρακτηριστικά.
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν δείξει πως υπάρχει πλέον κοινό έδαφος για την εφαρμογή αλλαγών και πολιτικών μέτρων» συνεχίζει, προσθέτοντας πως η συμφωνία θα είναι προς όφελος όλων.
Παράλληλα, ο Γ. Δραγασάκης καθιστά αναγκαία τη χαλάρωση των συνθηκών ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.
«Απαιτείται συνεργασία από όλες τις πλευρές, προκειμένου να αποκλιμακωθεί το πρόβλημα ρευστότητας» διατείνει, απευθυνόμενος νοερά προς την ΕΚΤ.
Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποσαφήνισε πως δεν υπάρχει εντολή του ελληνικού λαού για Grexit.
«Δεν είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης η έξοδος από το ευρώ. Η εντολή μας είναι μία βιώσιμη λύση εντός Ευρωζώνης» υπερθεματίζει.
«Χρειαζόμαστε μία συμφωνία, η οποία θα οδηγεί τη χώρα έξω από τη λιτότητα» συνεχίζει, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει προσφυγή στο λαό, μέσω του δημοψηφίσματος.
Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει πως η κυβέρνηση δεν στοχεύει σε μία ενδιάμεση συμφωνία, αλλά σε μία συνολική επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης