Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Πιο κοντά σε έντιμο συμβιβασμό - Υπάρχει πρόοδος στην διαπραγμάτευση

Τσακαλώτος: Πιο κοντά σε έντιμο συμβιβασμό - Υπάρχει πρόοδος στην διαπραγμάτευση
Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση καθυστερούσε γιατί δεν είχε ολοκληρωμένες προτάσεις
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πιο κοντά σε έντιμο συμβιβασμό διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας σε συνέδριο της "Ναυτεμπορικής" για την επιχειρηματικότητα, έκανε λόγο για πρόοδο στη διαπραγμάτευση, σε ζητήματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες «αποτρέπουν το κέρδος πάνω στις εργασιακές σχέσεις».
Παράληλλα τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δουλέψει σκληρά για το καλό σενάριο, να βρεθεί λύση.
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «όσοι λένε ότι καθυστερήσαμε και ότι δεν είχαμε ολοκληρωμένες προτάσεις μπορεί να έχουν μία βάση αλήθειας».
«Είναι λογικό ένα κόμμα που γίνεται πρώτη φορά κυβέρνηση να έχει έλλειψη τεχνοκρατικής βοήθειας και τεχνογνωσίας» επισήμανε.
Τόνισε όμως ότι τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά και σημείωσε ότι η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού μεταξύ του παλιού και του καινούργιου, γιατί μία κυβέρνηση με νωπή λαική εντολή δικαιούται να βλέπει με διαφορετικό τρόπο την συνέχεια. «Εμείς έχουμε τηρήσει το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας, είμαστε σύμφωνοι για τους στόχους αλλά διαφωνούμε για τα μέσα, όμως μπορώ να σας πως ότι είμαστε πιο κοντά σήμερα σε έναν έντιμο συμβιβασμό από όσο θα μπορούσα να σας πω πριν από 20 ή 30 ημέρες» είπε ακόμη ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης