Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων μόνο αν κλείσει η συμφωνία

Σακελλαρίδης: Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων μόνο αν κλείσει η συμφωνία
Το πιθανότερο αποτέλεσμα του Eurogroup της 11ης Μαΐου είναι μια θετική δήλωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων
Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων μόνο αν κλείσει η συμφωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, κατά την τακτική ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα επιμείνει στις κόκκινες γραμμές της.
Το πολυνομοσχέδιο θα έρθει όταν καταλήξουμε σε συμφωνία, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ τη Δευτέρα δεν πρόκειται να κατατεθούν άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τα εργασιακά είναι βασική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.
Η  κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει να υπάρξει συμφωνία.
Όχι από πείσμα ή πολιτική εμμονή αλλά επειδή η κυβέρνηση γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα, πρόσθεσε.
Αναφορικά με το Eurogroup της 11ης Μαΐου, ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι μια θετική δήλωση για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα του χρέους τόνισε ότι είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί γιατί δεν μπορεί να κρύβεται.
Παρόλο που γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν το θέτουμε σε αυτήν τη φάση της διαπραγμάτευσης.
Το κομβικό αυτό ζήτημα το αφήνουμε καθώς στο επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί από την ίδια την πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Ένδειξη της θέλησης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στάση της και η εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, είπε απαντώντας σε άλλη ερώτηση.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν νέο μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας, επισημαίνοντας ότι τα όποια μέτρα δεν θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.
Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν θα ξεπεράσει τις «κόκκινες γραμμές» που θέτει η κοινωνία, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει οι θεσμοί να περιμένουν ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω σε όλα.
Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει μετά τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα είναι καλύτερο από αυτό που υπολογίζεται απο τους θεσμούς.
Παράλληλα αν και διέψευσε ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα τα όσα ακούγονται για μέτρα 14 δισ. σε βάθος τριετίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «όσα μέτρα ληφθούν ο χαρακτήρας δεν θα είναι οριζόντιος αλλά θα αναδιανείμουν τα βάρη του ελληνικού λαού και ειδικά για όσους έχουν επιβαρυνθεί τα τελευταία πέντε χρόνια».
«Το καλύτερο για εμάς είναι να υπάρξει μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.
Αν στις 11 Μαΐου μπορεί να υπάρξει ένα κοινό ανακοινωθέν των ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στο πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει για εμάς αυτό θα είναι βέλτιστο» είπε ο κ.Σακελλαρίδης, ο οποίος ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει θετική δήλωση στο Eurogroup και αν σκέφτεται να μην πληρώσει δόσεις στο ΔΝΤ, απάντησε ότι «βασική υποχρέωση και θέση της κυβέρνηση είναι να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό».
Κατά τον κ. Σακελλαρίδη η κυβερνητική πλειοψηφία είναι επαρκής για να επικυρώσει όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο ενώ σε επόμενη ερώτηση εμφανίστηκε σίγουρος ότι η συμφωνία θα περάσει χωρίς αναταράξεις από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης