Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επικοινωνία Τσίπρα - Hollande για την άρση του αδιεξόδου - «Αμοιβαία η επιθυμία για έντιμο συμβιβασμό»

Επικοινωνία Τσίπρα - Hollande για την άρση του αδιεξόδου - «Αμοιβαία η επιθυμία για έντιμο συμβιβασμό»
Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα
Τις διπλωματικές επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande.
Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε μία απέλπιδα προσπάθεια σύγκλισης των δύο πλευρών επίτευξης συμφωνίας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον F. Hollande.
Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, J.C. Juncker.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, οι δύο άνδρες εξέτασαν την πρόοδο των τελευταίων ημερών στις διμερείς διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, συζήτησαν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να καταστεί δικαιότερο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.
Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.
«Οι εποικοδομητικές συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group» καταλήγει η ανακοίνωση της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης