Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση

Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται τον Τσίπρα και την κυβέρνηση
Θα πρέπει και οι δανειστές να κάνουν υποχωρήσεις τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι ο ελληνικός λαός «δείχνει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση»  εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Σε δηλώσεις του ο κ.Παπαδημούλης συνέστησε «λιγότερα λόγια για καλύτερο αποτέλεσμα» στη διαπραγμάτευση σημειώνοντας ότι «την ώρα που κορυφώνεται η διαπραγμάτευση η Ελλάδα, που είναι η αδύνατη πλευρά, χρειάζεται να δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή συνοχή».
«Θα πρέπει και οι δανειστές να κάνουν υποχωρήσεις.
Δεν είναι δυνατόν να ζητούν την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύουν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» υπογράμμισε ο κ.Παπαδημούλης.
Ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων και ότι στόχος είναι να εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις με στόχο μια συνολική πολιτική συμφωνία που θα επιτρέψει την αποκατάσταση της ρευστότητας και ένα σχέδιο αλλαγών και εξόδου της χώρας από την κρίση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μην είναι αποικία χρέους αλλά και να αναπτυχθεί η οικονομία της.
«Σε μια διαπραγμάτευση έχει μεγάλη σημασία να διεκδικείς.
Αν δεν διεκδικείς δεν παίρνεις τίποτα.
Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζεις και μέχρι "πού σε παίρνει", ώστε να μπορείς να κατοχυρώσεις τα όποια κέρδη και να είσαι σε θέση να πεις "αυτά μπόρεσα να βελτιώσω σε σχέση με όσα παρέλαβα" και να πας παραπέρα.
Είναι χαρακτηριστικό τι έλεγε ο κόσμος στον Αλέξη Τσίπρα πριν τις εκλογές: "και δύο από τα δέκα να κάνεις, εμείς θα σε στηρίξουμε γιατί είδαμε πού μας πήγαν 40 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ"» πρόσθεσε ο Δημ. Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης