Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης: Προτείνω κυβέρνηση προσωπικότητων με πρωθυπουργό τον Τσίπρα - Επικίνδυνος ο Καμμένος

Θεοδωράκης: Προτείνω κυβέρνηση προσωπικότητων με πρωθυπουργό τον Τσίπρα - Επικίνδυνος ο Καμμένος
Ευρώ πάση θυσία για την Ελλάδα - Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα γιατί είχε κουραστεί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο - Τελευταία ο Βενιζέλος κάνει σωστές υποδείξεις, αλλά το Ποτάμι δεν θα συμπράξει με τον Βενιζέλο
(upd17)Κόλαση και εφιαλτικό χαρακτήρισε τον δρόμο της δραχμής για την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διαμηνύοντας πως η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία.
Ναι στο ευρώ πάση θυσία, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο Star και την εκπομπή "στον ενικό".
Ο δρόμος εκτός ευρώ είναι η κόλαση, επανέλαβε, για να προσθέσει πως ο δρόμος της δραχμής είναι εφιαλτικός.
Ερωτηθείς για τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων που βρίσκονται στην ελληνική Βουλή, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως τον τελευταίο καιρό ο Ευ. Βενιζέλος κάνει σωστές υποδείξεις.
Το Ποτάμι δεν θα συμπράξει με το ΠΑΣΟΚ ή με τον Βενιζέλο, έσπευσε ωστόσο να καταστήσει σαφές.
Προτείνουμε μία σύμπραξη, με τη συμμετοχή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκφράζοντας ωστόσο την ανάγκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Σχολιάζοντας τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε χαρακτηριστικά:
- Οι ομαδικές απολύσεις δεν θα λύσουν τα προβλήματα της οικονομίας.
- Η κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις συντάξεις όσων εργάζονται σήμερα.
- Να μην υπάρχουν πρόωρες συντάξεις.
- Η κυβέρνηση να βάλει ανώτατο όριο στις συντάξεις.
- Το ασφαλιστικό σε 7 χρόνια θα έχει οδηγηθεί στα βράχια.
Κλιμακώνοντας την κριτική του κατά της κυβέρνησης, ο κ. Θεοδωράκης την χαρακτήρισε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση, καταγγέλλοντας πως "πήγε χωρίς όπλα".
Στηρίζουμε απόλυτα την κυβέρνηση στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης, έσπευσε στη συνέχεια να επισημάνει.
Η Ευρώπη ήθελε τον Τσίπρα, παραδέχθηκε ο κ. Θεοδωράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη είχε κουραστεί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Θέλαμε ο Τσίπρας να κάνει μία σκληρή, αποτελεσματική διαπραγμάτευση, τόνισε στη συνέχεια, για να προειδοποιήσει πως όσο καθυστερεί η συμφωνία, τόσο περισσότερα θα ζητάει από τον Τσίπρα η Ευρώπη.
Ο Τσίπρας χάνει τη μεγάλη ευκαιρία που είχε, προσπαθώντας να τηρήσει τις ισορροπίες στις συνιστώσες του, επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης, για να σημειώσει μάλιστα πως ο Τσίπρας δεν πρέπει να ακούει τις συνιστώσες του.
Ασκώντας κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε πως Σαμαράς και Βενιζέλος έπρεπε να είχαν πάρει μεγαλύτερη παράταση.
Ο Σαμαράς δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση από το καλοκαίρι και μετά, σημείωσε, προσθέτοντας πως "είναι αστεία πράγματα ότι ο Σαμαράς θα μας έβγαζε από το μνημόνιο".
Δεν υπάρχει μαγική λύση, διεμήνυσε, στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης, για να συμπληρώσει πως τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ "εμείς τα είχαμε καταγγείλλει προεκλογικά".
Κληθείς να σχολιάσει τις δράσεις του έτερου κυβερνητικού εταίρου, ήτοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε πως ο Π. Καμμένος έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα.
Ο Καμμένος εκφράζει εθνικιστικές, ρατσιστικές, ακροδεξιές απόψεις, κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης, για να προσθέσει πως "δεν έχω την αίσθηση πως ο Τσίπρας πιέζεται να αλλάξει εταίρο".
Είχα πει στον Τσίπρα πως οι δηλώσεις του Καμμένου για την Κύπρου είναι επικίνδυνες, τόνισε μάλιστα.
Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός ευρώ, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο Στ. Θεοδωράκης.
Ο ρόλος της Ελλάδας είναι να γίνει η βαλκανική υπερδύναμη, σημείωσε.
Ταυτόχρονα σε άλλο μέρος της συνέντευξής του ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε επικοινωνιακό τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί τρόικας εσωτερικού.
"Κόκκινη γραμμή για το Ποτάμι είναι η ανάπτυξη της οικονομίας", εξήγησε ο κ. Θεοδωράκης, ερωτηθείς για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές του Ποταμιού.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η αδυναμία παρουσίασης ενός αναπτυξιακού προγράμματος, σημείωσε επίσης, για να τονίσει πως οι μισθοί πρέπει να έχουν σχέση με την ανάπτυξη.
Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στην ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις, κατήγγειλε επίσης ο κ. Θεοδωράκης.
Πρέπει να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία και μετά να προχωρήσουμε στο ζήτημα του χρέους, επισήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα οδυνηρό λάθος το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να υπογράψει νέο μνημόνιο, χωρίς να λυθεί το πρόβλημα του χρέους.
Η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, διεμήνυσε εκ νέου ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Ερωτηθείς για το εάν το Ποτάμι θα αποδεχόταν μια πρόταση του Αλ. Τσίπρα να μπει στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε χαρακτηριστικά:
"Δεν θα δεχόμασταν να μπούμε στη σημερινή κυβέρνηση".
Ο Τσίπρας έχασε χρόνο και υπέπεσε σε εσωκομματικά παιχνίδια, κατήγγειλε επίσης ο κ. Θεοδωράκης, για να προσθέσει πως Το Ποτάμι τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο αρμόδιος υπουργός για τις αποκρατικοποιήσεις δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει στις ιδιωτικοποιήσεις, σημείωσε επίσης.
Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να απομονωθεί από τους συμμάχους της και να γίνει μία εναντίον όλων, κατήγγειλε επίσης ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να συμπληρώσει πως η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ σοβαρά λάθη στις σχέσεις με τους Ευρωπαίους.
Δεν μας στηρίζει ούτε η Κύπρος στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.
Πρέπει να σπάσει το αμαρτωλό τρίγωνο κανάλια - τράπεζες - κόμματα, τόνισε, σε άλλο μέρος της τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θέλει να έχει ομήρους τα κανάλια.
Πρέπει να υπάρξει μία συνολική ρύθμιση για τα κανάλια, υποστήριξε χαρακτηριστικά, για να σημειώσει πως το Ποτάμι υπο-εκπροσωπείται στα μέσα ενημέρωσης.
Έχω ειλικρινή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, παραδέχθηκε στη συνέχεια ο Στ. Θεοδωράκης, ενώ αποκάλυψε πως είχε προτείνει στον Αλ. Τσίπρα να συγκροτήσει κυβέρνηση με προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής.
Προτείνω τη συγκρότηση μία κυβέρνησης με προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής και εκτός των στενών κομματικών γραμμών και με τον Αλ. Τσίπρα πρωθυπουργό, επανέλαβε, τονίζοντας την ανάγκη σε μια κυβέρνηση πρέπει να εκπροσωπούνται πλατύτερες δυνάμεις, με κεντρικό άξονα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης. 
Χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τότε θα πρόκειται για πραξικόπημα τόνισε.
Θα στηρίξουμε μία κυβέρνηση του Τσίπρα με στελέχη της ευρύτερης κεντροαριστεράς, τόνισε στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης, για να καταγγείλλει πως η κυβέρνηση επαναφέρει το παλιό πρόβλημα του ρουσφετιού.
Δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός της κυβέρνησης, κατέστησε σαφές στη συνέχεια.
Στα χρόνια του Σημίτη, υπήρξαν υπουργοί που έκαναν πλιάτσικο, κατήγγειλε επίσης, σε άλλο μέρος της συνέντευξής του, για να προσθέσει πως έχει ευθύνη και ο Σημίτης για το πλιάτσικο των υπουργών του.
Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να φέρουν τα λεφτά τους στις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να συμπληρώσει πως ένα από τα πατριωτικά καθήκοντα είναι η διατήρηση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.
Πρέπει να υπάρξει στο μέλλον μία ρύθμιση για το χρέος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού, για να διαμηνύσει πως το ελληνικό χρέος είναι δυσανάλογο με τις ικανότητες της χώρας.
Η μείωση των συντάξεων δεν πρέπει να είναι από τα προαπαιτούμενα, διεμήνυσε, στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωράκης, για να επαναλάβει πως η κυβέρνηση πρέπει να πει όχι στις πρόωρες συντάξεις.
Η χώρα έχει πρωθυπουργό, αλλά αναρωτιέμαι εάν έχει κυβέρνηση, τόνισε, με νόημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης