Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψευδαισθήσεις τέλος ύστερα από τις 100 ημέρες διακυβέρνησης Τσίπρα - Ώρα για σκληρές αποφάσεις

Ψευδαισθήσεις τέλος ύστερα από τις 100 ημέρες διακυβέρνησης Τσίπρα - Ώρα για σκληρές αποφάσεις
Εξαντλήθηκαν χρόνος, υπομονή, ανοχή και… χρήματα
Πέρασαν και οι πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης Τσίπρα και η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα όχι μόνο παραμένει, αλλά και φουντώνει.
Αν και κανείς δεν είχε «ποντάρει» ότι στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός θα έσκιζαν ή θα καταργούσαν το μνημόνιο σε μια ημέρα ή με ένα νόμο, ελάχιστοι ήταν εκείνοι, οι οποίοι ανέμεναν πως ύστερα από 5 χρόνια άγριας λιτότητας, η χώρα θα βρισκόταν και πάλι ενώπιον… της ίδιας αβύσσου.
Άβυσσος, η οποία συνίσταται στο ότι ο χρόνος τελειώνει, ότι τα προβλήματα και τα «αγκάθια» παραμένουν τα ίδια, ότι τελικά χρήματα δεν υπάρχουν και ότι οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παραπέμπουν στο πλέον γνώριμο σκηνικό των τελευταίων 5 ετών.
Μαζί με τον χρόνο όμως εξαντλείται και η υπομονή αλλά και η ανοχή των πολιτών απέναντι στους κυβερνώντες.
Μια και ύστερα από 5 χρόνια, αντιλαμβάνονται ότι οι εναλλακτικές δεν είναι και πολλές.
Ή καλύτερα συνειδητοποιούν ότι η λύση είναι μόλις μια.
Αυτή μιας συμφωνίας με τους δανειστές, όσο επώδυνη και αν είναι αυτή.
Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει εν πολλοίς και η κυβέρνηση.
Η οποία διαπιστώνει τη σκληρή πραγματικότητα, χάρη στην αδιαλλαξία και στα πολιτικά συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων.
Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως η ώρα των αποφάσεων έχει σημάνει εδώ και αρκετό καιρό και ότι οι όποιες αποφάσεις θα καθορίσουν τόσο το πολιτικό του μέλλον (και του κόμματος του) όσο και την τύχη της χώρας.
Ανάμεσα στις προτάσεις που ακούγονται, πιο βαριά ηχούν αυτές που κάνουν λόγο για δημοψήφισμα ή για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Προτείνονται δηλαδή λύσεις που θα δώσουν στη σημερινή κυβέρνηση, το έρεισμα, το «πράσινο φως» από το λαό για να πορευτεί στην κατεύθυνση του συμβιβασμού με τους δανειστές προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτη η «στροφή» προς τον πολιτικό ρεαλισμό.
Πρόκειται για ένα διέξοδο στα σημερινά αδιέξοδα.
Υπό την έννοια ότι όλοι πλέον – κυβέρνηση, βουλευτές, πολίτες – κοιτούν κατάματα την πραγματικότητα, την αντιλαμβάνονται, την αποδέχονται και αποφασίζουν από κοινού να πορευτούν σε μια κοινή πορεία.
Είναι προφανές ότι πλησιάζει για όλους το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης