Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαρίδης: Στόχος να υπάρξει συνολική συμφωνία με τους δανειστές στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου

Σακελλαρίδης: Στόχος να υπάρξει συνολική συμφωνία με τους δανειστές στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου
Στις 14:00 συνεδριάζει το Brussels Group
Την άποψη ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ύστερα από χρόνια τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Όπως είπε ο κ.Σακελλαρίδης στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια ευρύτερη συμφωνία με τους δανειστές έως τα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου.
«Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες.
Οι διαπραγματεύσεις κινούνται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση» τόνισε ο κ.Σακελλαρίδης αναφέροντας πως στις 14:00 θα συνεδριάσει εκ νέου το Brussels Group.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν χαρακτηρίζονται ως εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες που υπήρξαν το Σάββατο, ενώ τόνισε ότι έως τα τέλη Μαϊου ή στις αρχές Ιουνίου είναι πιθανό να έχουμε μια ευρύτερη συμφωνία.
«Ο ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη ζήτησε αλλαγή πολιτικής» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πολιτικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά.
Ο κ.Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ζητά χάρη από τους δανειστές, δεν ζητά ελεημοσύνη αλλά ζητά να εφαρμοστεί αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, υποστήριξε ότι δουλειά της είναι να κάνει αυτό που απαιτείται προκειμένου να μην κληθεί να απαντήσει, εάν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή εάν θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.
Επιπλέον, ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η συμφωνία που θα έρθει προς ψήφιση, θα περάσει τόσο από το εσωτερικό του κόμματος όσο και από τη Βουλή.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος - όπως είπε ο κ.Σακελλαρίδης - θα βρίσκεται στο Eurogroup.
Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε άμεσα να υπάρξει λύση στο ζήτημα της ρευστότητας, ενώ υποστήριξε ότι αν και υπάρχει ζήτημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα επιθυμεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της.
Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος ή εκλογών, εφόσον υπάρξει εμπλοκή, ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται τη βούληση του ελληνικού λαού. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης