Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας σε ΕΕ και ευρώ - Juncker: Εκτός ατζέντας το Grexit

Σαμαράς: Πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας σε ΕΕ και ευρώ - Juncker: Εκτός ατζέντας το Grexit
Συνεχίζει τις επαφές του στην Ευρώπη για το ελληνικό ζήτημα ο πρόεδρος της ΝΔ
(upd3) Οι εξελίξεις στην Ελλάδα τόσο στο οικονομικό πεδίο όσο και στο πολιτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο J. C. Juncker είναι αποδεδειγμένα φίλος της Ελλάδας.
Παράλληλα σημείωσε ότι «οι δικές μας κινήσεις έχουν ως βασικό κριτήριο τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην ΕΕ και στο ευρώ».
«Αν ενώσετε αυτά τα δύο θα καταλάβετε και το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαμε σήμερα», είπε ο κ. Σαμαράς.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν επανέλαβε πως η Κομισιόν δεν διαθέτει Plan B για την Ελλάδα.
«Η επιλογή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει στο τραπέζι» τόνισε χαρακτηριστικά ο J.C. Juncker.


Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr
Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις επαφές του με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους (υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz) στο πλαίσιο της προσπάθειας να πείσει τους συνομιλητές του ότι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να μην πάνε χαμένες οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Στόχος των επαφών αυτών του κ. Σαμαρά είναι πέρα από το να ενισχύσει το φιλοευρωπαϊκό προφίλ του, να δείξει παράλληλα ότι η ΝΔ ήταν, είναι και παραμένει η μόνη υπεύθυνη πολιτική δύναμη της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο κ. Σαμαράς πρόκειται να εκφράσει τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να διενεργηθεί δημοψήφισμα για τη συμφωνία που μπορεί να υπάρξει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, και παράλληλα να επισημάνει πως απαιτείται άμεσα να υπάρξει μια λύση που θα παρέχει την απαιτούμενη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα δώσει το παρών σε εκδήλωση του Ιδρύματος Μάρτενς (όπου θα έχει επαφές και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους), θα έχει ενημέρωση από τον κ. Juncker για το πώς εκτιμά εκείνος την έως σήμερα πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

(Πρώτη Ενημέρωση: Δευτέρα 4/5/2015 12:27)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης