Τελευταία Νέα
Πολιτική

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Kαθήκον της Γερμανίας είναι η πανευρωπαϊκή και παγκόσμια τάξη που θα διασφαλίζει την ειρήνη

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Kαθήκον της Γερμανίας είναι η πανευρωπαϊκή και παγκόσμια τάξη που θα διασφαλίζει την ειρήνη
Tο «ποτέ πια» σημαίνει επιπλέον για εμάς τους Γερμανούς, «ποτέ πια μόνοι!»
«Σε εμάς εναπόκειται- ενδεχομένως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο- η ευθύνη να διατηρήσουμε μία παγκόσμια τάξη που θα διασφαλίζει την ειρήνη» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Frank-Walter Steinmeier σε ομιλία του στη Βουλή των Αντιπροσώπων στο Βερολίνο.
Αφορμή για τα λόγια του αποτέλεσαν τα 70 χρόνια από τη μάχη του Βερολίνου- της οποίας ακολούθησε η άνευ όρων συνθηκολόγησης της Γερμανίας.
Ο γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στο καθήκον της Γερμανίας «ο αχαλίνωτος εθνικισμός της οποίας βύθισε τον κόσμο στο χάος και η οποία έκτοτε ενσωματώθηκε εκ νέου- με σύνεση και σταδιακά- στην πανευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρηνική τάξη».
Όπως τόνισε ο γερμανός πολιτικός το «ποτέ πια» σημαίνει επιπλέον για εμάς τους Γερμανούς, «ποτέ πια μόνοι!» ενώ αναφέρθηκε σε μία γερμανική εξωτερική πολιτική που θα είναι προσανατολισμένη προς «την κατανόηση μεταξύ των λαών, την αναζήτηση πολιτικών λύσεων στις διενέξεις και τη διατήρηση των δομών που συμβάλλουν στην ειρήνη».
Αναφερόμενος στους διπλωματικούς δεσμούς του Βερολίνου με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τις ευρωπαϊκές χώρες, ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας χαρακτήρισε «θαύμα» την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Γερμανίας και του Ισραήλ.
Καλεί μάλιστα όλους στη Γερμανία «να υψώσουν τις φωνές τους εναντίον κάθε μορφής αντισημιτισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης