Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει τα περί παραίτησης Βαρουφάκη το υπουργείο Οικονομικών – Μεταδίδονται ανακρίβειες

Διαψεύδει τα περί παραίτησης Βαρουφάκη το υπουργείο Οικονομικών – Μεταδίδονται ανακρίβειες
Ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη
(upd) Για ανακρίβειες που στόχο έχουν την υπονόμευση της κυβέρνησης κάνει λόγο το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διαψεύδει δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραίτηση του υπουργού Γ. Βαρουφάκη, μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, «ουδέποτε ετέθη θέμα παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη αμέσως μετά την επιστροφή του από το Eurogroup στη Ρίγα».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «για μια ακόμη φορά μεταδίδονται και δημοσιεύονται ανακρίβειες που στόχο έχουν να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να εισάγουν ρήγματα στο εσωτερικό της, σε μία κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής, ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την άκαμπτη θέση των θεσμών στα Brussels Group, εξηγώντας του ότι δεν διακρίνει διάθεση για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.
Με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο να καταλήγουν πως πίσω από τα απανωτά ναυάγια κρύβεται η εμμονική θέση πιστωτών και εταίρων για αξιολόγηση και σχεδόν πλήρη εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους του e-mail Χαρδούβελη, αλλά και η εκβιαστική στάση της ΕΚΤ που επιτείνει την ασφυξία, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί η μάχη της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο των κόκκινων γραμμών με τις οποίες έλαβε εντολή η κυβέρνηση.
Ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν άνοιξε θέμα παραίτησης, ωστόσο ζήτησε να υπάρξουν νεότερες οδηγίες με βάση τα δεδομένα εκείνης της χρονικής στιγμής, ζητώντας την ουσία κατευθύνσεις για το αν θα πρέπει να υποχωρήσει σε επιμέρους ζητήματα.
Ο πρωθυπουργός, πεπεισμένος ότι πρόκειται για πολιτικό εκβιασμό, αλλά και για προσπάθεια αποδυνάμωσης του έλληνα υπουργού –διαπραγματευτή, ξεκαθάρισε ότι η μάχη των διαπραγματεύσεων θα επιταχυνθεί μεν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ξεφύγει από τις δεσμεύσεις.

Δ.Α.

(Πρώτη ενημέρωση 21:35, Σάββατο 2 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης