Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σταθάκης: Έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων

Γ. Σταθάκης: Έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων
Η Δημοτική Αγορά των Χανίων βρίσκεται στο κέντρο της πόλης
Την χρηματοδότηση του έργου για την αποκατάσταση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, γνωστοποίησε από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας, Γιώργος Σταθάκης.
Όπως ο ίδιος σημείωσε «η Δημοτική Αγορά αποτελεί σύμβολο για την πόλη των Χανίων και την αποκατάστασή της την διεκδικούσαν επί χρόνια οι δημοτικές αρχές. Ήταν το πρώτο αίτημα που μου είχε θέσει η νέα δημοτική αρχή και σήμερα ανακοινώνουμε την έγκριση της χρηματοδότησης ».
Σημειώνεται ότι η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον κ. Σταθάκη,  παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, στο Δημαρχείο της πόλης , όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο , Τάσο Βάμβουκα.
Όπως ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, «σήμερα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Χανίων».
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το ποσό που εγκρίθηκε είναι 5 εκατ. ευρώ και άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες της δημοπράτησης,  με στόχο τα έργα αποκατάστασης να αρχίσουν μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου.
Σε πρώτη φάση, η αποκατάσταση θα αφορά την οροφή του κτιρίου, την εξασφάλιση της στατικότητας της Αγοράς, παρεμβάσεις σε σημεία που έχουν εντοπισθεί εκτεταμένες φθορές και παρεμβάσεις στην τειχοποιία.
Από την πλευρά του,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, σημείωσε πως «σήμερα ικανοποιείται ένα από τα βασικά αιτήματα του Δήμου και της κοινωνίας των Χανίων και αυτό είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού με την πολιτεία».
Σημειώνεται ότι το 1913 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, με έκταση 4000 τμ., ενώ από το 1980 με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης