Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας : Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών που περικόπηκαν το 2012

Μάρδας : Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών που περικόπηκαν το 2012
"Δεν είναι η προσήκουσα λύση οι εκλογές", σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Δ. Μάρδα
«Αν σήμερα μου ζητούσε η κυβέρνηση να βρούμε τα χρήματα για να πληρωθούν οι συνταξιούχοι τις επιστροφές ποσών, τα οποία περικόπηκαν το 2012, θα έλεγα ότι χρήματα δεν υπάρχουν», όπως δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Ο ίδιος, κάνοντας αναφορά στα δεδομένα που θα δημιουργήσει στα ταμεία του Κράτους η απόφαση του ΣτΕ, ανέφερε ότι « οι αποφάσεις της δικαιοσύνης θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά αν υπάρξει δυσκολία ο νόμος επιτρέπει στη κυβέρνηση να αναβάλλει τις πληρωμές αυτές».
Πρόσθεσε δε, πως «μόλις καθαρογραφεί η απόφαση, η κυβέρνηση θα εξετάσει τους τρόπους άντλησης ρευστότητας για να αντιμετωπίσει το θέμα, με βάση τους περιορισμένους όρους της ελληνικής οικονομίας».
Για το ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές , ο κ. Μάρδας απάντησε πως «δεν είναι η προσήκουσα λύση, εγώ εκφράζω την αντίθεσή μου με σαφήνεια».
Ακόμη, ο κ. Μάρδας υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση «όσο πιο νωρίς κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές τόσο το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει η ψυχολογία στην αγορά».
Έκανε αναφορά και στο ενδεχόμενο το Eurogroup να συνεδριάσει πριν από τις 11 Μαΐου, πιθανώς στις 8 του μήνα.
Περαιτέρω, ο κ. Μάρδας σχετικά με το πακέτο βοήθειας το οποίο θα απαιτηθεί τον Ιούνιο, είπε ότι δεν είναι εφικτό να προσδιοριστεί το ύψος του με ακρίβεια, καθώς και ότι «αυτό το πακέτο θα συνοδευθεί με συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε με τους δανειστές μας.
Το ΔΝΤ σε μια τέτοια περίπτωση δεν φαίνεται να θέλει να συνδράμει, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό, αφού το Ταμείο λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία από εκείνη της ΕΚΤ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης