Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοτζιάς: Αν η Τουρκία βιάζεται για λύση στο Κυπριακό, ας αποχωρήσει από την Κύπρο

Κοτζιάς: Αν η Τουρκία βιάζεται για λύση στο Κυπριακό, ας αποχωρήσει από την Κύπρο
Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί ένα πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα
Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία για το ευαίσθητο θέμα του Κυπριακού απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών , Νίκος Κοτζιάς από τη Λευκωσία, όπου συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της τριμερούς συνόδου κορυφής Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου.
«Το Κυπριακό είναι ένα πάρα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Η Ελλάδα εργάζεται και στηρίζει τη λύση του Κυπριακού, μια δίκαιη λύση», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς.
«Αν η Τουρκία βιάζεται για λύση του Κυπριακού, τότε ας αποχωρήσει από την Κύπρο και να τελειώσει η κατοχή», διεμήνυσε ο κ. Κοτζιάς τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη, και διαδραμάτισε όσο μπορούσε αυτόν τον ρόλο, ωστόσο, τώρα πια δεν χρειάζονται εγγυήτριες δυνάμεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ μια ουσιαστικής λύσης για το Κυπριακό, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει την άρση των καταναγκασμών που υπήρχαν στη Συμφωνία της Ζυρίχης.
Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε, επίσης, στο επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, το οποίο ενδιαφέρει -όπως είπε- και την Κύπρο, προκειμένου να συμμετάσχει, στις 13 και 14 Μαΐου, στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στην Αττάλεια. Σε ερώτηση εάν στη σύνοδο θα τεθεί το Κυπριακό, είπε ότι «το Κυπριακό είναι στην καρδιά μας πάντα, και όπου χρειάζεται το θέτουμε με αυστηρότητα και επιμονή».
Σε άλλη ερώτηση σχετική τα ζητήματα που αφορούν την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αναφέρθηκε στη διμερή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, λέγοντας πως «νομίζω εκεί θα διατυπωθούν όλες οι προτάσεις που υπάρχουν στις τσάντες μας και θα τεθούν πάνω στο τραπέζι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης