Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχάρης (ΠΟΤΑΜΙ): Η κυβέρνηση ανοίγει μια ΕΡΤ στο μοντέλο του Λαλιώτη και του Μαρούδα

Θεοχάρης (ΠΟΤΑΜΙ): Η κυβέρνηση ανοίγει μια ΕΡΤ στο μοντέλο του Λαλιώτη και του Μαρούδα
«Αν μια εκπομπή δεν είναι του απόλυτου γούστου του Υπουργού θα μπορεί να μην παίζεται…»
«Η κυβέρνηση ανοίγει μια ΕΡΤ στο μοντέλο του Λαλιώτη και του Μαρούδα», ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής του Ποταμιού, κ. Χάρης Θεοχάρης.
Ειδικότερα, στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, ο κ. Θεοχάρης επέκρινε το γεγονός ότι ««κανένα Εποπτικό Συμβούλιο, κανένας εποπτικός μηχανισμός δεν θα υπάρχει μεταξύ του Υπουργού και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, κανένας μηχανισμός δεν θα εξασφαλίζει την ποιότητα και την ανεξαρτησία του προγράμματος».
Σχολίασε πως η πρόταση του Ποταμιού για τη λειτουργία Συμβουλίου Εξασφάλισης Ποιότητας δεν έγινε αποδεκτή, ενώ επεσήμανε ότι, βάσει του νομοσχεδίου, «σε δεδομένη στιγμή, αν μια εκπομπή δεν είναι του απόλυτου γούστου του Υπουργού θα μπορεί να μην παίζεται».
«Καλό είναι να ακούγεται η γνώμη των εργαζομένων, αλλά γιατί θα πρέπει να μη μπορεί να λαμβάνεται καμιά απόφαση χωρίς αυτούς;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο βουλευτής, καθώς με άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπεται η συμμετοχή δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΡΤ.
Ο βουλευτής προέβη και σε ειρωνικά σχόλια για τον υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, αναφέροντας ότι «είναι άξιος θαυμασμού, καθώς βρίσκει το χρόνο να συμμετέχει στη νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, αλλά ταυτόχρονα προλαβαίνει να εισπράξει το 2% από τα κανάλια, αλλά και να ανοίξει την ΕΡΤ» και όλα αυτά γιατί, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο κ. Παππάς «προφανώς κάνει μισές δουλειές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης