Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bild: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πιάσει φωτιά και δεν έχει νερό να την σβήσει

tags :
Bild: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πιάσει φωτιά και δεν έχει νερό να την σβήσει
Κάτι περισσότερο από δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα
Την θέση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περισσότερο από δραματική διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας υποστηρίζει πως η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα.
Το δημοσίευμα, αναφερόμενο στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Τσίπρας και Merkel, υιοθετεί το σενάριο που θέλει τον Έλληνα πρωθυπουργό να ζήτησε από την Καγκελάριο τη σύγκλιση έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για να αποδεσμευθεί η τελευταία δόση ή τμήμα της προς την Ελλάδα.
Η Bild επικαλείται Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος υποστηρίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι περισσότερο από δραματική.
Ο Ευρωπαίος διπλωμάτης την παρομοίασε σαν να έχει πιάσει φωτιά και οι Έλληνες να μην έχουν ούτε σταγόνα νερού για να τη σβήσουν.
Ο ίδιος διπλωμάτης είπε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει να πληρώσει τις δόσεις, αλλά ούτε είναι σε θέση να καλύψει πλήρως μισθούς και συντάξεις.
Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην «ομοβροντία» που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Ρίγα από τους ομολόγους του.
Όπως αναφέρεται ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει τώρα να εμφανιστεί πιο συμφιλιωτικός, αλλά πίσω από αυτό κρύβεται μια στρατηγική διαφορετικών ρόλων, του καλού για τον Τσίπρα και του κακού για το Βαρουφάκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης