Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Βαρουφάκης έχει τη θερμή υποστήριξη μας – Δουλεύουμε για μια καλή συμφωνία

Βίτσας (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Βαρουφάκης έχει τη θερμή υποστήριξη μας – Δουλεύουμε για μια καλή συμφωνία
Για νεοκομουνιστική λογική κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
Την άποψη πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βίτσας πρόσφερε πολιτική στήριξη στον υπουργό Οικονομικών, την ώρα που φουντώνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να «τελειώσει» τον κ.Βαρουφάκης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ.Βίτσας υποστήριξε ότι οι θεσμοί εμμένουν στις αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις με κεντρικό ζήτημα τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, στα εργασιακά και τις ιδιωτικοποιήσεις όπως τις αντιλαμβάνονται.
«Δουλεύουμε προς την προσπάθεια επίτευξης καλής συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ.Βίτσας, κατηγορώντας τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για ταύτιση απόψεων με το Eurogroup και τους δανειστές.
«Θέλουν να κλείσουμε συμφωνία άμεσα, και εμείς το θέλουμε και όποιον κι αν ρωτήσεις το θέλει...
Το θέμα είναι τι συμφωνία θέλουν να κλείσουμε.
Θέλουμε να μάς δώσουν αυτά που μάς οφείλουν...» τόνισε ο κ.Βίτσας.
Επίθεση στην κυβέρνηση, και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, εξαπέλυσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ερασιτεχνισμούς και αυταρέσκεια από τον Γιάνη Βαρουφάκη.
«Αντιμετωπίζει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με περιφρόνηση.
Τι θέλετε να του πει το Eurogroup, ότι συμφωνούμε με τις απόψεις σου;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος τάχθηκε κατά της «νεοκομμουνιστικής λογικής της κυβέρνησης» για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, ενώ δήλωσε ότι η μη επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έχει τεράστιο κόστος για την πραγματική οικονομία και την εικόνα της χώρας.
«Θα ρίξετε τη χώρα στα βράχια» προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Βίτσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης