Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Βαρουφάκης σε έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου; - Στο επίκεντρο το αδιέξοδο στο Eurogroup

Τι συζήτησαν Τσίπρας και Βαρουφάκης σε έκτακτη συνάντηση στο Μαξίμου; - Στο επίκεντρο το αδιέξοδο στο Eurogroup
Ο Γ. Βαρουφάκης βρέθηκε στο Μαξίμου
(upd) Το αδιέξοδο στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Ρίγα της Λετονίας αλλά και της κινήσεις που θα πραγματοποιήσει η ελληνική πλευρά συζήτησαν σε έκτακτη συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Schaeuble ότι υπάρχει σχέδιο Β στην περίπτωση που η Ελλάδα αθετήσει τις υποχρεώσεις της συζητήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με βάση πληροφορίες.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.
Η συνάντηση που κράτησε μισή ώρα, έγινε στον απόηχο του Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, αλλά και ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που συνεχίζεται.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέλιξη που σηματοδοτεί την κρισιμότητα της κατάστασης, μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup που διεξήχθη στη Ρίγα της Λετονίας.
Με τον χρόνο να «τρέχει» αντίστροφα, τα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες να είναι ανοιχτά, τις πιέσεις των δανειστών για συμφωνία να εντείνονται και τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας να «στεγνώνουν», γίνεται εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των δυο αντρών για να συζητηθεί εκτενώς η τρέχουσα κατάσταση και να αναζητηθεί λύση.  
Στο τραπέζι της συζήτησης αναμένεται να τεθεί κυρίως η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στην ανταποκρίτρια του euronews, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαφορές με τους θεσμούς θα γεφυρωθούν , καθώς και ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία».
Ο ίδιος στην ερώτηση αν κάποιος από τους συναδέλφους του, στο Eurogroup, αναφέρθηκε σε Σχέδιο Β’ σε περίπτωση που αποτύχουν οι συνομιλίες, απάντησε: « Είναι αλήθεια ότι κάποιος από τους συναδέλφους μου στο Eurogroup, ακούσια, ενδεχομένως από θυμό αναφέρθηκε σε αυτό.
Η άμεση απάντησή μου ήταν να πω ότι δεν υπάρχει Σχέδιο Β’, δεν μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β’ και η οποιαδήποτε αναφορά σε Σχέδιο Β’ είναι καταφανώς αντιευρωπαϊκή και εν τέλει είναι εναντίον των συμφερόντων της συγκεκριμένης χώρας, που εκπροσωπείται από τον συγκεκριμένο συνάδελφο».

(Πρώτη ενημέρωση 21:02, Σάββατο 25 Απριλίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης